Η Ρωσία θα στείλει αεροπορική ομάδα στην Τουρκία για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών


Ιούλιος 31, 2021. Ελλάδα.

Μόσχα.

Η ενοποιημένη αεροπορική ομάδα του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης και του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας σε ποσότητα 11 μονάδων εξοπλισμού θα σταλεί στην Τουρκία για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης.

«Οι αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα να βοηθήσουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται κοντά σε οικισμούς και τουριστικές ζώνες, όπου ένας μεγάλος αριθμός Ρώσων πολιτών περνάει τις διακοπές του. Πήραν μια θετική απόφαση. Μια ενοποιημένη αεροπορική ομάδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και του ρωσικού υπουργείου έκτακτης ανάγκης, ύψους 11 τμημάτων εξοπλισμού, θα σταλεί στην Τουρκία », αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Στις 31 Ιουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι σε περιοχές στο νότο της χώρας που έχουν πληγεί από δασικές πυρκαγιές έχουν κηρυχθεί ως ζώνη καταστροφής.

Πραγματοποίησε επίσης συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να παρέχει στην Τουρκία ολοκληρωμένη βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr