Έντι Ράμα: Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε 3000 Αφγανούς πρόσφυγες


Αύγουστος 19, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα λέει ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει έως και 3.000 Αφγανούς πρόσφυγες, οι οποίοι αναμένεται να εκκενωθούν, μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία. 

Ο Ράμα, εξήγησε την απόφασή του να ανοίξει τις πόρτες για περίπου 3000 Αφγανούς πρόσφυγες: Είναι η ιστορία μας που μας το επιβάλλει αυτό. Έχουμε ζήσει τον πόλεμο και δεν το έχουμε ακόμη ξεχάσει

Σε συνέντευξή του στην ιταλική « Il Foglio », ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξήγησε την απόφασή του να ανοίξει τις πόρτες σε περίπου 3.000 Αφγανούς πρόσφυγες: Η ιστορία μας είναι αυτή που μας το επιβάλλει. Έχουμε ζήσει τον πόλεμο και αυτό δεν το έχουμε ακόμη ξεχάσει.

Η δράση της κυβέρνησης, σημειώνεται στο ιταλικό δημοσίευμα , θεωρείται ως μανιφέστο εναντίον των Ευρωπαίων που  τους καθορίζει ως «υποκριτές» και «χωρίς μνήμη».


«Εάν η Ευρώπη είναι επίσης διχασμένη για το Αφγανιστάν, είναι επειδή έχει ξεχάσει την ταυτότητά της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης εξηγεί με ήρεμα και ακριβή λόγια, αυτό που αποκαλεί το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. 

Ο πρωθυπουργός Ράμα λέει ότι το μικρό αλβανικό κράτος, λίγο μεγαλύτερο από τη Λομβαρδία, είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αρκετές χιλιάδες Αφγανούς πρόσφυγες.

«Μιλάμε για 2-3 χιλιάδες Αφγανούς» , διευκρινίζει στην Ιταλία, ωστόσο, ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος κάνει λόγο για «αρκετές δεκάδες χιλιάδες».

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr