Βουλγαρία: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ζήτησε επειγόντως άλλα 8 μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ


Αύγουστος 19, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Αίτημα για αγορά άλλων 8 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block70 έστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Άμυνας της υπηρεσιακής κυβέρνησης Γκεόργκι Παναγιώτοφ, αυτό αναφέρει γραφπτώς σε απάντησή του σε επερώτηση βουλευτή του GERB, όπως σημειώνει η εφημερίδα «24 ΄Ωρες» της Βουλγαρίας.

Ωστόσο, οποιαδήποτε απάντηση από τις ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει 6 έως 8 μήνες, στο διάστημα αυτό θα προετοιμαστεί το σχετικό αίτημα για να εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση, αφού το ποσό υπερβαίνει το όριο των 100 εκατομμυρίων λέβα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν η Βουλγαρία δεν παραγγείλει τώρα τα δεύτερα οκτώ μαχητικά της, δεν θα είναι δυνατό να έχει 16 πανομοιότυπα αεροπλάνα, αυτό έγινε σαφές από τις συνομιλίες μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και των Αμερικανών εκπροσώπων. Ο λόγος ήταν ότι μετά την παραγωγή των πρώτων 8 μαχητικών που παραγγέλθηκαν από τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία, θα γίνουν αλλαγές στα αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και του συστήματος εκτίναξης του πιλότου σε περίπτωση προβλήματος του αεροσκάφους.

Τα πρώτα F-16 θα πρέπει να φτάσουν στη Βουλγαρία το 2023.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr