Κούρδοι: «85 στρατιώτες του τουρκικού στρατού κατοχής σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ενός μήνα»


Αύγουστος 24, 2021. Ελλάδα.

Ιρακινό Κουρδιστάν.


Οι Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας (HPG) ανακοίνωσαν τη δολοφονία 85 Τούρκων στρατιωτών μέσα σε ένα μήνα στο πλαίσιο των δύο επαναστατικών εκστρατειών των Γερακών του Ζάγκρου και της Αντίστασης του Χαμπούρ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών από την τουρκική κατοχή κατά τον τελευταίο μήνα των δύο επαναστατικών εκστρατειών αντίστασης εναντίον του Χαμπούρ και των Γερακών του Ζάγκρου, στις οποίες σκοτώθηκαν 85 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν 19 άλλοι, ενώ επτά μαχητές των δυνάμεων ανταρτών που συμμετείχαν σε αυτές τις δύο εκστρατείες μαρτύρησαν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μαχητές ανταρτών πραγματοποίησαν 60 επιχειρήσεις εναντίον των Τούρκων και μια επίθεση κατευθύνθηκε σε 2 στρατιωτικά οχήματα και 6 επιθετικά ελικόπτερα.

Οι Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις (HPG) εξήγησαν επίσης ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής χρησιμοποίησε δηλητηριώδη αέρια εναντίον των  κουρδικών ανταρτικών δυνάμεων 65 φορές.

Rojnews

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr