Η Γερμανία χρειάζεται 400.000 μετανάστες κάθε χρόνο


Αύγουστος 24, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο Ντέτλεφ Σέλε, επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται 400.000 μετανάστες κάθε χρόνο.

Σε δήλωσή του στη Süddeutsche Zeitung, ο  Σέλε (Scheele) επεσήμανε ότι η ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό στη γερμανική αγορά εργασίας γίνεται όλο και περισσότερο ζητητέα, «Χρειαζόμαστε 400 χιλιάδες μετανάστες ετησίως. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων ή ασθενών, χρειαζόμαστε τεχνικούς κλιματισμού, ειδικούς εφοδιαστικής και ακαδημαϊκούς» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ajans.

Ο Σέλε , ο οποίος θέλει να μην συγχέει το ζήτημα του μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού με τους αιτούντες άσυλο, είπε: «Είναι ανθρωπιστικό ζήτημα. Εάν φύγουν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, η Γερμανία πρέπει να κάνει το μέρος της για να τους δεχτεί. Αλλά είναι σημαντικό για μένα να καλύψω τα κενά στην αγορά εργασίας», όπως εκτίμησε.

 

Σχετικά με τις φήμες ότι «το προσφυγικό ζήτημα ενισχύει τα ακροδεξιά κόμματα στη Γερμανία», ο Σέλε είπε:

«Μπορείτε να σηκωθείτε και να πείτε, δεν θέλουμε ξένους. Αλλά έτσι δεν λειτουργούν τα πράγματα. Όπως είπα, το ένα είναι ανθρωπιστικό ζήτημα και το άλλο είναι θέμα αγοράς εργασίας. Τα δύο δεν πρέπει να συγχέονται. Η αλήθεια είναι ότι το εργατικό δυναμικό εξαντλείται στη Γερμανία, αλλά αυτό το κενό είναι και ανθρωπιστικό ζήτημα. Στο προσφυγικό κύμα του 2015, υπήρχαν επίσης πολλοί ειδικευμένοι άνθρωποι και πολλοί άνθρωποι με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τη χώρα τους  για να μένουν σε κέντρα προσφύγων».

Αναφέροντας ότι ο αριθμός των δυνητικών εργαζομένων θα μειωθεί κατά περίπου 150.000 φέτος λόγω της δημογραφικής εξέλιξης, ο Σέλε προειδοποίησε ότι «αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο δραματικό τα επόμενα χρόνια».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr