Λιβύη: Ικανοποίηση στο εσωτερικό και εξωτερικό από το άνοιγμα της παραλιακής οδού


Αύγουστος 1, 2021. Ελλάδα.

Η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή (5 + 5) ανακοίνωσε το άνοιγμα του παραλιακού δρόμου μεταξύ των πόλεων Μισράτα και Σύρτης, η σύνδεση μεταξύ ανατολής και δύσης της χώρας, ξεκινώντας από χθες Παρασκευή, μετά από προσπάθειες ορισμένων μερών να εμποδίσουν το άνοιγμα του.

Αυτό το γεγονός, το οποίο περίμεναν οι Λίβυοι εδώ και πολύ καιρό για να ανακουφίσουν τα βάσανά τους, χαιρετίστηκε ευρέως σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και όλα τα μέρη το θεωρούσαν ιστορικό επίτευγμα και σημαντικό βήμα για την επίλυση πολλών κρίσεων στη χώρα.

Στην ανακοίνωσή της, η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή επιβεβαίωσε την έναρξη των προπαρασκευαστικών μέτρων για την απέλαση μισθοφόρων και ξένων μαχητών από όλο το λιβυκό έδαφος, καλώντας όλες τις χώρες να εφαρμόσουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την εκδίωξη μισθοφόρων και ξένων μαχητών από τη χώρα , ανανεώνοντας το αίτημά της από την κυβέρνηση να επισπεύσει τον διορισμό υπουργού Άμυνας.

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα του δρόμου ήρθε μετά το πέρας των εργασιών του 11ου γύρου της επιτροπής στην πόλη της Σύρτης μεταξύ 28 και 30 Ιουλίου, η οποία επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση ήρθε ως το αποκορύφωμα των προσπαθειών της να ανοίξει το δρόμο μέσω της ανάπτυξης σχεδίων δράσης για τη συντήρησή του, αφαίρεση ναρκών και υπολειμμάτων πολέμου από αυτόν.

 fawaselmedia.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr