Έντι Ράμα: Δεν είμαι προδότης! Τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» είναι η ευημερία του έθνους!


Αύγουστος 10. 2021. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, απάντησε στον χαρακτηρισμό ως "προδότη" που του προσάπτουν ορισμένοι κύκλοι στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο,  για το σχεδιασμό με τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία των «Ανοιχτών Βαλκανίων» (που σχετίζεται φραστικά με την λεγόμενη «Ανοικτή Κοινωνία» του Σόρος), ισχυριζόμενος ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την ευημερία του αλβανικού έθνους.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας γράφει στο Facebook ότι αυτοί που τον αναφέρουν ως προδότη κάνουν λάθος γιατί είναι αυτός που μίλησε δυνατά στη μέση του Βελιγραδίου για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, όπως σημειώνει η Shqiptarja.

Ο Ράμα υπογραμμίζει ότι ο ίδιος είναι μάρτυρας εδώ και οκτώ χρόνια ότι ο σεβασμός και η υπομονή των διεθνών με την κυβέρνηση της Πρίστινα μειώνεται λόγω της στασιμότητας του διαλόγου, για τον οποίο υπήρχε αντίδραση στο Κόσοβο, ενώ παράλληλα η Σερβία  παρουσιάζεται ολοένα και περισσότερο αθώα.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα:

Το Κοσσυφοπέδιο κέρδισε τον πόλεμο χάρη στην ανίκητη συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις, για την υποστήριξη του απελευθερωτικού στρατού της. Χωρίς αυτήν τη συμμαχία, ούτε η ελευθερία, ούτε η ειρήνη για τον λαό του Κοσσυφοπεδίου θα μπορούσαν να έρθουν σήμερα.

Μπορεί όμως το Κοσσυφοπέδιο να κερδίσει την τελική ειρήνη και μπορεί το Αλβανικό έθνος να ευημερήσει, δροσίζοντας και όπως λέμε, «δείχνοντας στον πατέρα τα χωράφια», όταν μιλάει με την Αμερική, τη Γερμανία, τη Γαλλία ή την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Κάνω αυτήν την ερώτηση εδώ, για να πω σε όλους εκείνους στο Κοσσυφοπέδιο που βρήκαν τον προδότη μέσα μου, ότι πρώτα, είμαι αυτός που στο μέσο του Βελιγραδίου μίλησε δυνατά για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία και υπερασπίζομαι την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Αν δεν υπήρχε αυτή η παραμόρφωση από τους ηγέτες του σήμερα το Κοσσυφοπέδιο θα ήταν πολύ πιο σεβαστό διεθνώς.

Δεύτερον, τα Ανοιχτά Βαλκάνια δεν είναι μόνο ο δρόμος του μέλλοντος για την ευημερία του Αλβανικού έθνους, ως ευρωπαϊκού έθνους που έχει την ένταξή του στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά είναι επίσης μια νέα και μεγαλύτερη ευκαιρία, στο δρόμο της αναγνώρισης. του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr