Ρουμανία: Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις δέχθηκε τις ευχαριστίες από τον Έλληνα πρωθυπουργό για τους Ρουμάνους πυροσβέστες


Aύγουστος 11, 2021. Ελλάδα.

Βουκουρέστι, Ρουμανία.

Ο Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τετάρτη, κατόπιν αιτήματός του, όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου του προέδρου.

 Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε στον αρχηγό του κράτους τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του, εκ μέρους του ελληνικού λαού για την υποστήριξή τους στον αγώνα κατά των πυρκαγιών στην Ελλάδα μέσω της αποστολής των Ρουμάνων πυροσβεστών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα των ελληνικών αρχών.

 

Romania Libera

«Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα λόγια εκτίμησής του και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, καθώς και συμπόνια για τα θύματα και όλους εκείνους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. 

Αυτή η αλληλεγγύη αποδεικνύεται άμεσα από τη δράση των 108 Ρουμάνων πυροσβεστών σε αποστολή στην Ελλάδα να παράσχουν υποστήριξη στην κατάσβεση πυρκαγιών που έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλες περιοχές και να σώσουν ζωές.

 Η ομάδα των πυροσβεστών ταξίδεψε στην Ελλάδα, με 23 ειδικά οχήματα, με βάση το αίτημα διεθνούς βοήθειας που διατύπωσε η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η πηγή, σε δελτίο τύπου.

Romania TV

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr