Σέρβοι πυροσβέστες έρχονται στην Εύβοια για να βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους


Αύγουστος 8, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάνταρ Βουλίν, συμφώνησε με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να παράσχουν βοήθεια σε συναδέλφους και πληθυσμό αυτής της χώρας λόγω των μεγάλων πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας θα στείλει 37 μέλη του Τομέα Έκτακτης Ανάγκης με 13 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ αύριο 14 μέλη της Μονάδας Ελικοπτέρων με τρία ελικόπτερα θα συμμετάσχουν στη δράση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τον αέρα, δύο εκ των οποίων είναι "Μπελ 212" και ένα "H-145".

Ο διοικητής του τάγματος πυρκαγιάς και διάσωσης της Νις, Μάρκο Ραντοβάνοβιτς, είπε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά τις τελευταίες δύο δεκαετίες που οι πυροσβέστες από τη Νις βοηθούν τους αδελφούς από την Ελλάδα.

«Όλοι ανυπομονούν να συμμετάσχουν στη δράση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ραντοβάνοβιτς.

Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός και επικεφαλής του τμήματος έκτακτης ανάγκης, Λούκα Τσαούσιτς, δήλωσε ότι οι πυροσβέστες θα αναπτυχθούν στα βόρεια του νησιού της Εύβοιας.

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος που έχουμε την ικανότητα, έχουμε πυρκαγιές, αλλά τα κρατάμε όλα υπό έλεγχο και ότι έχουμε κάτι να βοηθήσουμε τους Έλληνες συναδέλφους μας», δήλωσε ο Τσαούσιτς, σύμφωνα με τη Σερβική Ραδιοτηλεόραση.

 

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr