«Το καταφύγιο των κλόουν της αλβανικής πολιτικής»- Οι παραστρατιωτικοί


Αύγουστος 8, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Εδώ και αρκετό καιρό, στοιχεία της στρατιωτικοποιημένης πολιτικής των «χακί στολών» του Χίτλερ προσπαθούν να εισαχθούν στην Αλβανία, τα οποία στην πραγματικότητα είναι μια ένοπλη πτέρυγα που καταφέρνει να δημιουργήσει με κραυγές και θόρυβο, μια δημόσια αντίληψη η οποία δεν υπάρχει. 

Στην πραγματικότητα, δεν ήταν οι χακί στολές που εφηύραν το μοντέλο, καθώς το «ιδιοφυές σχέδιο» ανήκει στον Μπενίτο Μουσολίνι με τα μαύρα πουκάμισα του Φάτσιο.

Βέβαια, αυτά είναι γεγονότα που ανήκουν στην ιστορία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα επαναφοράς τους , αλλά, πραγματικά, αρκετές φορές από το 1991, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες και έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και παράλληλες ομάδες ανθρώπων που έχουν εκφοβίσει και μπήκαν στον πολιτικό παιχνίδι για να ενοχλήσουν το κοινό. 

Χρησιμοποιήθηκαν αρκετά καλά από το  Δημοκρατικό Κόμμα-PD από το 1991-1992, όταν έγιναν οι μεγάλες καταστροφές στην Αλβανία, αλλά καμουφλάρεται όμορφα ως μια μεγάλη λαϊκή επιθυμία να αλλάξει η χώρα και να ενσωματωθεί στη δυτική πολιτική, δηλαδή στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

 

Στη Σερβία

 

Ωστόσο, η παραστρατιωτική πολιτική χρησιμοποιήθηκε από τη Σερβία με τον πιο τρομακτικό και φρικτό τρόπο.

Παραστρατιωτικοί όπως ο Βόισλαβ Σέσελι ή ο Αρκάν δεν ήταν απλώς μακάβριοι δολοφόνοι που σφάγιασαν στην Κροατία, τη Βοσνία ή ακόμη και το Κοσσυφοπέδιο. 

Ήταν ένα πολιτικό κίνημα που τρομοκρατούσε ένα μεγάλο μέρος του σερβικού κοινού, ενσταλάζοντάς τους την ιδέα του βίαιου εθνικισμού. 

Αυτοί οι παραστρατιωτικοί ανέλαβαν επίσης την ηγεσία σε οργανώσεις φιλάθλων ποδοσφαίρου και δημιούργησαν συμμορίες, οι οποίες με τη σειρά τους ήταν οι βασιλιάδες της διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς, ήταν παραστρατιωτικός, μαθητής του Βόισλαβ Σέσελι, με την ευθύνη να δημιουργήσει μια βίαιη αντίληψη, να στοχεύσει σε κάθε διαφορετική φωνή, σε κάθε πνεύμα ελευθερίας και ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να πολώσει την κοινωνία σε προδότες και πατριώτες.

 

Στην Αλβανία

 

Ο Σάλι Μπερίσα και ο Ιλίρ Μέτα δεν ήθελαν να το κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, απλά και μόνο για να σταματήσουν τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

 Δεν μίλησε ο Μέτα για «δρεπάνια και τσεκούρια», ενώ ο Σάλι Μπερίσα καλούσε το λαό από εβδομάδα σε εβδομάδα να «οπλιστεί»; 

Αυτό συνέβη και πριν από τις εκλογές της 25ης Απριλίου 2021 με τα μαύρα αυτοκίνητα με μαύρα παράθυρα, με μαύρα γυαλιά, που σκότωσαν τον  Πιερίν Τζουβάνι και τρομοκρατούσαν το Ελμπασάν.

 

Στο Κοσσυφοπέδιο

 

Εν τω μεταξύ, παράλληλα με αυτούς, ο Άλμπιν Κούρτι προωθεί τη δημιουργία βίαιων "παραστρατιωτικών" στο δίκτυο που έχουν μετατραπεί σε μια τρομακτική ορδή κακοποιών που καταριούνται φανερά και από πίσω, όποιον ανώτατο ηγέτη δεν συμπαθούν. 

Δεν γνωρίζουν καλά αλβανικά, η ορθογραφία τους είναι πολύ ξένη, αλλά εξακολουθούν να επιτίθενται σε οποιονδήποτε, σύμφωνα με το μοντέλο των παραστρατιωτικών του Σέσελι.

 

Αυτοί οι τύποι παραστρατιωτικών έχουν επίσης εισαχθεί στην Αλβανία. 

Η γλώσσα τους είναι πολύ σκληρή. Χαρακτηρίζουν τους διαφωνούντες ως προδότες, και αυτή τακτική επαναλαμβάνεται συνεχώς για να δημιουργήσουν ένα πνεύμα, όπως συνέβη πραγματικά στο Κοσσυφοπέδιο.

Αλλά επιπλέον, ο πολιτικός «παραστρατιωτισμός» κερδίζει επίσης οπαδούς, όπως συνέβη στη Σερβία με τους οπαδούς του  Τσέβερνα Ζβέντα (σημ. Ερυθρός Αστέρας) και της Παρτιζάν Βελιγραδίου, που είναι πραγματικά οι ομάδες που τα πολιτικά κόμματα παίζουν έντονα στις εκλογές. Ο Βούτσιτς χρησιμοποίησε πολλές από αυτές τις ομάδες και ένας από αυτούς που συνελήφθη σήμερα, ο οποίος κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη, παρέδωσε τις επιστολές στην εισαγγελία.

Τι σχέση έχουν οι «Κόκκινοι Μαύροι Οπαδοί» με τον Μπρέγκοβιτς; Καμία απολύτως, δεν πρόκειται για ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά περιμένετε λίγο ακόμα όταν οι δηλώσεις των «ερυθρόμαυρων» θα γίνουν πιο συχνές.

 Κατά πάσα πιθανότητα, ο Αλμπίν Κούρτι θέλει να πάρει το έδαφος εκείνου του εκλογικού σώματος που είχε ο Κρεσνίκ Σπαχίου (με την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία)  πριν από το 2013, για να το χρησιμοποιήσει ως "πυρίτιδα" για να ανάψει το κέλυφος που βρέχθηκε στις εκλογές στις 25 Απριλίου.

 Φυσικά με την ισχυρή συνεργασία των Σαλί Μπερίσα και Ιλίρ Μέτα, οι οποίοι τώρα θέλουν να στρέψουν τη συζήτηση ακριβώς στον εθνικισμό. 

Το οποίο προφανώς είναι το τελευταίο καταφύγιο των κλόουν της αλβανικής πολιτικής ... 

TemA

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr