Αμερικανός διπλωμάτης αναφέρεται σε πρόωρες εκλογές στο Κόσοβο- «μη συνεργάσιμος ο Αλμπίν Κούρτι»


Αύγουστος 8, 2021. Ελλάδα.

 Ο Αμερικανός διπλωμάτης, Τζέιμς Ο 'Μπράιαν,  βλέπει πρόωρες εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο λόγω της άρνησης της κυβέρνησης στην Πρίστινα, να μην ενταχθεί στην πρωτοβουλία για περιφερειακή συνεργασία που ξεκίνησε ως «Μίνι Σένγκεν» και ολοκληρώθηκε ως «Ανοιχτά Βαλκάνια» μεταξύ Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Σερβίας, στις 29 Ιουλίου στα Σκόπια.

«Η πρόσκληση υπήρχε, το Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσε να είναι μέρος αυτής της πρωτοβουλίας και να είναι ένας ισχυρός παίκτης εκεί. Πρέπει να ξεπεράσουν τα ιστορικά και ιδεολογικά πράγματα και το βάρος που κουβαλούν στους ώμους τους. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο, και για μένα ως Γερμανός είναι εύκολο να το πω αυτό, αλλά για το καλό των πολιτών όλων των χωρών πιστεύω ότι αυτό είναι ένα καλό project», είπε και ο Γερμανός διπλωμάτης Πέτερ Μπέγιερ.

Στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώθηκε από το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Μελετών (CSIS) με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπέγιερ είπε ότι χρειάζεται μια κοινή ευρωαμερικανική προσέγγιση.

Στη διαδικτυακή συζήτηση ο Ο 'Μπράιαν ο οποίος είναι ο δεύτερος άνδρας στην ομάδα Albright Stonebridge, ανέφερε ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο.

«Με τις νέες εκλογές του επόμενου έτους στη Σερβία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο, για τις οποίες ακούω φήμες, σκέφτομαι ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα. Μόλις πήρα μια είδηση για πρόωρες εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο. Δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι γνωρίζω οτιδήποτε, αλλά αυτό φαίνεται σαν μια ευκαιρία», είπε στη συζήτηση του CSIS, σύμφωνα με την αλβανική Telegrafi.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr