Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Διαμαρτυρία Τουρκίας: Κλήθηκε ο πρέσβης της Ελβετίας στο ΥΠΕΞ


Αύγουστος 10, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελβετίας στην Τουρκία κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να παραλάβει νότα διαμαρτυρίας για το άνοιγμα γραφείου αντιπροσωπείας της Αυτόνομης Διοίκησης της Ροζάβα στη Γενεύη.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Υπενθυμίζονται ότι έγιναν προσπάθειες ενώπιον των ελβετικών αρχών σχετικά με αυτό, τονίστηκε ότι οι προσπάθειες αυτής της αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν ομάδων να αποκτήσουν νομιμότητα και προπαγάνδα με ονόματα όπως ενώσεις ή μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν πρέπει επιτρέπεται με οποιονδήποτε τρόπο και η τρομοκρατική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει αμέσως.

»Υπενθυμίζουμε σε εκείνους που αγκαλιάζουν τρομοκρατικές οργανώσεις επειδή δεν τους στοχεύουν, ότι αυτή η ασθένεια μπορεί κάποια μέρα να τους πλήξει και αυτούς. Η χώρα μας θα συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα της ενάντια στο PKK, το οποίο επίσης αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ, και στις συνδεδεμένες ομάδες της παντού». 

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα άνοιξε ένα γραφείο αντιπροσωπείας στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου έχουν την έδρα τους πολλά διεθνή ιδρύματα και οργανισμοί.

Μαζί με το Γραφείο της Γενεύης, άνοιξε το 7ο αντιπροσωπευτικό γραφείο της Αυτόνομης Διοίκησης της Rojava στο εξωτερικό.

Hurriyet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr