Η Ουκρανία ζητά από τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν αμερικανική βάση στη χώρα

Αλεξέι Ρέζνικοφ

Αύγουστος 11, 2021. Ελλάδα.

Κίεβο, Ουκρανία.

Η ουκρανική κυβέρνηση κάλεσε την Ουάσινγκτον να αναπτύξει αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στο έδαφος της χώρας. 

Αυτό ανακοίνωσε ο Αλεξέι Ρέζνικοφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την επανένταξη των ανεξέλεγκτων εδαφών της Ουκρανίας.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η επέκταση του πακέτου στον τομέα της ασφάλειας στην Ουκρανία είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

«Πρώτα απ’ όλα, αυτό το έργο θα πρέπει να λυθεί μέσω της ανάπτυξης δυνάμεων αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων στο έδαφος της χώρας».

Ο Ρέζνικοφ σημείωσε ιδιαίτερα σε μια συνομιλία με τον επικεφαλής του Ιδρύματος Τζέιμσταουν, Γκλεν Χάουαρντ, ότι η ουκρανική νομοθεσία επιτρέπει την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων.

«Είναι σημαντικό να επεκταθεί το πακέτο ασφαλείας για την Ουκρανία. Πρώτα απ’ όλα, με την ανάπτυξη δυνάμεων αεράμυνας, ακόμη και με την ανάπτυξη αμερικανικών μονάδων. Η νομοθεσία μας το επιτρέπει αυτό», δήλωσε.

Ο Ρέζνικοφ τόνισε ότι η Ρωσία «έχει ήδη εκ των πραγμάτων καταλάβει τη θάλασσα του Αζόφ και άλλαξε εντελώς την ισορροπία στη Μαύρη Θάλασσα, την στρατιωτικοποίησε εντελώς».

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας με στόχο την προετοιμασία της Κριμαίας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκεί. Με την υποστήριξη της Κριμαίας η Ρωσία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και επηρεάζει τα Βαλκάνια», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

korrespondent.net, mk.ru,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr