«Πρωτοβουλίες των Γερμανών για την αντιμετώπιση της απειλής του Πολιτικού Ισλάμ»


Αύγουστος 7, 2021. Ελλάδα.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της απειλής των κινήσεων του πολιτικού Ισλάμ, σε ομοσπονδιακό ή κρατικό επίπεδο, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στη Γερμανία, γράφει η αραβική al Ghad.tv.

 Ένα σχέδιο ψηφίσματος  που μελετάται και συζητείται στους διαδρόμους του κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του μεγαλύτερου γερμανικού κράτους, έχει σκοπό τον αποκλεισμό αυτών των κινήσεων και την απομάκρυνσή τους από τα εργαλεία  προώθησης και επιρροής στη γερμανική επικράτεια.

Ο Χάνι Ντάνιελ, δημοσιογράφος και ειδικός στις γερμανικές υποθέσεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι Al-Ghad ότι στη τρέχουσα περίοδο παρακολουθούμε μια σειρά από διαφορετικές συζητήσεις και διαλόγους, σχετικά με τη δυνατότητα αποτροπής εξωτερικής χρηματοδότησης των τζαμιών.

Ο Ντάνιελ επεσήμανε ότι υπάρχει επίσης η πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης να χρηματοδοτεί τζαμιά, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση εξτρεμιστικών ιδεών.

Γερμανοί βουλευτές κατηγόρησαν πρόσφατα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι το εξτρεμιστικό δίκτυο του Ερντογάν (Γκρίζοι Λύκοι) αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στη Γερμανία και ζήτησαν τη διάλυση του, απαίτησαν επίσης τον έλεγχο της παρουσίας της Τουρκικής Ισλαμικής Ένωσης στα γερμανικά τζαμιά, για τη συγκράτηση των εξτρεμιστικών ιδεών του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr