Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Η Ουκρανία ανατρέπει τα σχέδια της Ρωσίας να ελέγξει το δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας


Το Νησί των Φιδιών

Ιούνιος 21, 2022. Ελλάδα.

Η Ουκρανία έχει ήδη μειώσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα της Ρωσίας να ελέγχει τη Μαύρη Θάλασσα στο βορειοδυτικό τμήμα.

Σύμφωνα με την «Yevropeysʹka pravda», αυτό αναφέρεται σε ανασκόπηση των βρετανικών πληροφοριών για τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 21 Ιουνίου.

Υπενθυμίζει ότι στις 17 Ιουνίου η Ουκρανία ανακοίνωσε την καταστροφή ρωσικού πλοίου κοντά στο Νησί των Φιδιών, στόχος ήταν «σχεδόν ακριβώς» το ρωσικό ρυμουλκό «Vasily Bekh», το οποίο μετέφερε όπλα και προσωπικό στο νησί και αυτό ήταν η πρώτη επιτυχημένη χρήση αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon, που χορηγήθηκαν από δυτικούς εταίρους. 

 Η καταστροφή του ρωσικού πλοίου σε αποστολή ανεφοδιασμού καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ρωσία στην προσπάθεια να υποστηρίξει τα στρατεύματά της που καταλαμβάνουν το Νησί των Φιδιών…

Οι παράκτιες αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας έχουν εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα της Ρωσίας να αποκτήσει τον έλεγχο της θάλασσας και να αναπτύξει δυνάμεις στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να εφαρμόσει το αρχικό επιχειρησιακό σχέδιο της ρωσικής εισβολής, το οποίο περιελάμβανε τη δημιουργία απειλής για την περιοχή της Οδησσού από τη θάλασσα», αναφέρεται στην ανασκόπηση. 

Προηγούμενα συμπεράσματα ανέφεραν ότι η ρωσική αεροπορία στον πόλεμο με την Ουκρανία είχε αποδειχθεί αναποτελεσματική και αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της πολύ περιορισμένης επιτυχίας της Ρωσίας, γράφει το ουκρανικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr