Ο αιγυπτιακός στρατός ετοιμάζεται να μεταβεί στο «Οκτάγωνο» φρούριο του

 

«Οκτάγωνο, το νέο κτίριο  της Αιγυπτιακής Άμυνας»


Δεκέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

 Η αιγυπτιακή κυβέρνηση επιταχύνει τη μετάβασή της στη νέα διοικητική πρωτεύουσα, αφήνοντας τα παλιά κυβερνητικά κτίρια στο Κάιρο, μειώνοντας σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  Εταιρείας της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας, Χάλεντ Αμπάς, δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας, αλλά αναμένεται ότι ο εορτασμός θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους, μετά την ολοκλήρωση μετάβαση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει παραλάβει αυτή τη στιγμή τα κτίρια και πραγματοποιείται σταδιακή μετακίνηση των εργαζομένων. Ωστόσο, τα επίσημα εγκαίνια της πρωτεύουσας δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.


«Αλ Οκταγκόν»

Οκτάγωνο


Η κυβέρνηση του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εργάστηκε για τη δημιουργία ενός νέου αρχηγείου για το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας, το μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή, στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα στο Μεγάλο Κάιρο.

Το νέο κτίριο ονομάζεται «Αλ Οκταγκόν», που σημαίνει «Οκτάγωνο», περιλαμβάνει όλα τα στρατηγεία των κλάδων των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σύντομα και όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου θα μεταφερθούν σε αυτό.

Οκτάγωνο σημαίνει οκτώ πλευρές ή γωνίες, ενώ το Πεντάγωνο σημαίνει πέντε πλευρές ή γωνίες, και είναι ένας προσδιορισμός στην αρχαία ελληνική γλώσσα, όπου το «οκτά» βγαίνει από τον αριθμό οκτώ, ενώ  το «πέντα» σημαίνει τον αριθμό πέντε, εξ ου και ο όρος Πεντάγωνο υποδηλώνει το κτίριο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, γιατί σχεδιάστηκε με τη μορφή πενταγωνικού κτιρίου.

Το έργο βρίσκεται σε συνολική έκταση που υπολογίζεται σε 189.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η πραγματική επιφάνεια των κτιρίων υπολογίζεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα.

 Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 8 οκταγωνικά κτίρια φαραωνικού ρυθμού, παρατεταγμένα σε κύκλο που περιλαμβάνει διοικητικά κτίρια , ενώ υπάρχουν δύο κεντρικά υπουργικά κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο του κύκλου και συνδέονται. Συνδέονται μεταξύ τους και με τα υπόλοιπα οκτώ εξωτερικά κτίρια με διαμήκεις διόδους, και ο αριθμός αυτών των κτιρίων είναι ίσος με τον αριθμό των τμημάτων του αιγυπτιακού στρατού.

 Έτσι, το Οκτάγωνο, είναι το όνομα που δόθηκε στο νέο αρχηγείο του Αιγυπτιακού Υπουργείου Άμυνας στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα, καθώς έχει σχεδιαστεί με τη μορφή ενός οκταγωνικού κτιρίου, ή ακριβέστερα με τη μορφή πολλών κτιρίων, καθένα από τα οποία είναι οκταγωνικά και ενώνονται με διαδρόμους που συνδέονται με ένα κεντρικό κτίριο στη μέση.

 Defense Arabia,  Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr