Λιβύη: Η κυβέρνηση της Τρίπολης προσφέρει στην Τουρκία για τους σεισμούς 50 εκατομμύρια δολάρια


Φεβρουάριος 13, 2023. Ελλάδα.

Η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης, Ναζλά αλ Μανγκούς μετέβη στην Άγκυρα για να εκφράσει την συμπαράσταση της κυβέρνησης  Ενότητας, του πρωθυπουργού  Αμπντούλ Χαμίντα αλ Ντμπέιμπε, στον καταστροφικό σεισμό στα νότια της χώρας.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε τη συνεισφορά της κυβέρνησης Ντμπέιμπε, ως πρώτη πληρωμή,  50 εκατομμυρίων δολαρίων «για την ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών στη νότια Τουρκία, όπως δημοσιεύει το λιβυκό Παρατηρητήριο.

Η Μανγκούς τόνισε την πλήρη στήριξη της Λιβύης στην τουρκική κυβέρνηση και διευκρίνισε ότι ομάδες με βοήθεια θα φθάσουν διαδοχικά στις νότιες περιοχές της Τουρκίας από αύριο ενώ άλλες ομάδες καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθούν με δύο αεροπλάνα.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς την κυβέρνηση και τους Λίβυους που στέκονται στο πλευρό της Τουρκίας αυτές τις στιγμές, επαινώντας τις προσπάθειες των λιβυκών ομάδων διάσωσης στις πληγείσες πολιτείες, οι οποίες δημιούργησαν  υπαίθρια νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές  για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.


عاجل > المنقوش في مؤتمر صحفي من #أنقرة مع نظيرها التركي : أُعلن باسم رئيس الحكومة عبدالحميد الدبيبة تقديم 50 مليون دولار من #ليبيا كدفعة أولى لإعادة إعمار جنوب #تركيا المنكوب بالزلزال . #المرصد
Εικόνα
31,3 χιλ.
Προβολές


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr