Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Οι Αυστριακοί διασώστες αποχωρούν από την έρευνα στην περιοχή του σεισμού λόγω βιαιοτήτων«Αυστριακός στρατός: Σταματήσαμε τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στη ζώνη του σεισμού λόγω βίαιων επεισοδίων»

 Φεβρουάριος 12, 2023. Ελλάδα.

Μετά τους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης του αυστριακού στρατού, που μετέβησαν στο Χατάι, διέκοψαν τις εργασίες τους λόγω «βίαιων επεισοδίων», αναφέρει η τουρκική T24.

Το δημοσίευμα επικαλείται με τον αυστριακό Τύπο του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa, όπου ο αντισυνταγματάρχης Πιερ Κούγκελβαϊς από τις Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφερε σε δήλωσή του το Σάββατο ότι «ακούστηκαν πυροβολισμοί» κατά τη διάρκεια του έργου διάσωσης.

Ο Κούγκελβαϊς είπε: «Υπάρχει μια αυξανόμενη επιθετικότητα μεταξύ ομάδων στην Τουρκία». 

«Θα θέλαμε πολύ να βοηθήσουμε, αλλά αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση», είπε ο Κούγκελβαϊς, προσθέτοντας ότι ανέστειλαν προσωρινά τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. 

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας διάσωσης δήλωσε: «Δεν υπήρξε επίθεση σε εμάς τους Αυστριακούς. Είμαστε όλοι καλά», και για λόγους ασφαλείας της ομάδας αποσύρονται από την έρευνα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr