Λίβυος αναλυτής: Η Ιταλία χρηματοδοτούσε πολιτοφυλακές της Τρίπολης


 «Αλ-Φαζάνι: Η Ιταλία ενίσχυσε τις πολιτοφυλακές της Τρίπολης παρέχοντάς τους χρήματα»

 

Φεβρουάριος 11, 2023. Ελλάδα.

Ο πολιτικός αναλυτής Γιουσέφ αλ Φαζάνι δήλωσε ότι «Αυτό που ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός αξιωματούχος, κατά τη συνάντησή του με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, δεν είναι όλη η αλήθεια. Υπάρχει ένας άλλος κύριος στόχος να καθοδηγηθεί η Ιταλία με την πυξίδα της την Τρίπολη».

Ο Αλ Φαζάνι πρόσθεσε, σε δηλώσεις Τύπου, ότι η Ρώμη ενδιαφέρεται πραγματικά για τη σταθερότητα της Λιβύης, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, που ενοχλεί τους Ιταλούς και την κυβέρνησή τους.

Ο Αλ Φαζάνι πρόσθεσε: «Στη δυτική Λιβύη, υπάρχουν δεκάδες πολιτοφυλακές που χρησιμοποιούν το λαθρεμπόριο και την εμπορία ανθρώπων ως πηγή συγκέντρωσης κεφαλαίων. Αυτές οι πολιτοφυλακές δραστηριοποιούνται σε παράκτιες πόλεις όπως η Ζουβάρα, η Αλ-Καραμπούλι και η Σαμπράθα. Λιβυκές πόλεις των οποίων οι ακτές είναι παράλληλες με τις ιταλικές».

Ο Αλ-Φαζάνι εξήγησε ότι οι δουλειές των πολιτοφυλακών επηρεάζουν την Ιταλία,  κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, και μετά τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ακολουθούν όσον αφορά τις ζημιές. Μάλιστα, είχαν χρηματοδοτηθεί προκειμένου να αποστέλλουν μετανάστες.

Τόνισε ότι πριν από την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, οι ιταλικές κυβερνήσεις εργάζονταν και με τον τρόπο αυτόν, για την επίλυση αυτού του προβλήματος,  και από την άλλη πλευρά, η βία τους κατά των μεταναστών είχε αυξηθεί».

Libya al Hadath

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr