Η Σουηδία στέλνει 5.000 σπίτια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας


Φεβρουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Μετά την καταστροφή του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, περίπου 25 χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν ένα σπίτι όπου θα μπορούν να ακουμπήσουν το κεφάλι τους. Αυτές οι προσωρινές κατοικίες έκτακτης ανάγκης είναι δωρεές της ΙΚΕΑ.

«Προτρέπω τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες και τους φιλάνθρωπους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν μαζί μας για να παρέχουμε βοήθεια στην Τουρκία και τη βόρεια Συρία», δήλωσε ο Per Heggenes, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος ΙΚΕΑ, σε δελτίο τύπου. Οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επηρεάστηκαν», είπε.

Σχεδιασμένες για καταστάσεις κρίσης, οι κατοικίες που μοιάζουν με σπίτι αποτελούνται από προσαρμόσιμους τοίχους, παράθυρα και σπονδυλωτές οροφές, με πόρτες που κλειδώνουν, ένα χαρακτηριστικό που λείπει εντελώς από τις κανονικές σκηνές.

Τα σπίτια είναι κατασκευασμένα από χάλυβα και πλαστικό και μπορούν να στηριχθούν τόσο από πηγές θερμότητας όσο και από ηλιακούς συλλέκτες. Παρέχει στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνηση μεγαλύτερη και σημαντικά ασφαλέστερη διαμονή.

Μέχρι στιγμής, 31 χιλιάδες 974 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τους σεισμούς μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών που σημειώθηκαν στις περιοχές του Παζαρτζίκ του Καχραμανμαράς και το Ελμπιστάν.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της AFAD, 195.962 θύματα  της καταστροφής απομακρύνθηκαν από την περιοχή, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr