Ρωσία: Η κρατική Δούμα πρότεινε το κλείσιμο εννέα πρεσβειών ρωσοφοβικών χωρών


Φεβρουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να ανέχεται τις πιο λυσσασμένες χώρες όσον αφορά τη ρωσοφοβία και να κλείσει τις πρεσβείες τους στη Μόσχα. 

Αυτή η πρόταση έγινε από τον βουλευτή της Κρατικής Δούμας  Αντρέι Λουγκόβοϊ αναφέρει σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, η ιστοσελίδα  «Ukraine.ru».

«Απαιτώ να σταματήσει αυτό το διπλωματικό τσίρκο και να κλείσουν οι πρεσβείες της Βρετανίας, της Πολωνίας, των χωρών της Βαλτικής, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας».

Ο βουλευτής κατηγόρησε τις πρεσβείες των χωρών αυτών ότι «η μόνη δουλειά τους είναι να δημιουργούν προβλήματα στη Ρωσία».

Σημειώνεται ότι όλοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι που αποφοίτησαν από το MGIMO- Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας απολύθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας.

 Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Zbigniew Rau διευκρίνισε ότι η πολωνική διπλωματία είναι «απαλλαγμένη από το ρωσικό MGIMO» εδώ και περίπου δύο μήνες.

«Το Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας ήταν μια επένδυση στις δραστηριότητες του ρωσικού ιμπεριαλισμού. Αυτό είναι μέρος της σοβιετικής ήπιας δύναμης. Οι απόφοιτοι υποτίθεται ότι υπηρετούσαν το κρατικό μυαλό αυτής της αυτοκρατορίας», είπε ο Ράου.

«Μια υποδειγματική φασιστική κοινωνία χτίζεται στην Πολωνία. Η Ουκρανία είναι το δεύτερο βαγόνι σε αυτό το κολασμένο τρένο», σχολιάζει η Ukraina.ru.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr