Συγκλονιστικές εικόνες στο Χατάι: Δημιουργήθηκε στα βιαστικά «Νεκροταφείο Σεισμόπληκτων»

Ως ταφόπλακες τοποθετούνται σανίδες με έναν αριθμό για να γίνει γρήγορη η διαδικασία της ταφής και να αποφευχθεί η σύγχυση. 


Φεβρουάριος 12, 2023. Ελλάδα.

Νεκροταφείο Σεισμόπληκτων δημιουργήθηκε στο Χατάι της Τουρκίας, όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές μετά από δύο μεγάλους σεισμούς στο Καχραμανμαράς. 

Ως ταφόπλακες τοποθετούνται σανίδες με έναν αριθμό για να γίνει γρήγορη η διαδικασία της ταφής και να αποφευχθεί η σύγχυση. 

Στο Χατάι, που είναι ένα από τα κέντρα όπου ο σεισμός προκάλεσε τις περισσότερες ζημιές, διεξάγονται εντατικά δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και βοήθειας σε συνεργασία με το κράτος και τους πολίτες. 

Από την άλλη, γίνονται διαδικασίες ταφής για όσους έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό. 


Οι κηδείες που μεταφέρθηκαν στον χώρο του νεκροταφείου που δημιουργήθηκε στην περιοχή  Νάρλιτζα της συνοικίας  Αντάκια θάβονται σύμφωνα με ισλαμικούς τρόπους, συνοδευόμενες από προσευχές, μετά την νεκρώσιμη προσευχή στους τάφους που σκάβονται και αριθμούνται από τους υπαλλήλους του Μητροπολιτικού Δήμου Ντενιζλί.

Ενώ το πρόχειρο Νεκροταφείο Σεισμόπληκτων προετοιμαζόταν από ομάδες του Μητροπολιτικού Δήμου Ντενιζλί, ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Οσμάν Ζολάν συμμετείχε προσωπικά στις εργασίες. 

Στη διαδικασία ταφής στην Αντάκια, η οποία βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Κυβερνήτη του Ντενιζλί, τελούνται προσευχές για κάθε κηδεία και μετά την προσευχή γίνονται προσευχές σύμφωνα με τις ισλαμικές μεθόδους, συνοδευόμενες από θρησκευτικούς αξιωματούχους υπό την επίβλεψη του Επαρχιακού Μουφτή Ντενιζλί, Μεχμέτ Ασίκ.

Όπως σημειώνουν τα τούρκικα δημοσιεύματα, οι νεκροί που ανασύρονται από τα ερείπια παραδίδονται σε όσους θέλουν να ταφούν σε άλλες πόλεις.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr