Στη Γερμανία έβαλαν φωτιά σε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους και έκαψαν την τουρκική σημαία

 


Φεβρουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

 

Μετά τους ισχυρούς σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, ξεκίνησαν σε πολλές χώρες εκστρατείες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για την Τουρκία.

 Στη Γερμανία, στην περιοχή Lenkerbeck της πόλης Marl στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, άγνωστο άτομο ή άτομα πυρπόλησαν φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν για τα θύματα της φυσικής καταστροφής στην Τουρκία, αναφέρει το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haber 7 .

Μετά τη φρικτή επίθεση γύρω στη 01:00 τοπική ώρα ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν και η φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε μετά από δύο ώρες εργασίας των πυροσβεστών.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί κάηκε ολοσχερώς.


Το κτίριο του σούπερ μάρκετ, όπου βρίσκονταν τα πακέτα της βοήθειας, υπέστη ζημιές. Επιπλέον, η τουρκική σημαία που κυμάτιζε πάνω από το σημείο συλλογής βοήθειας  την κατέβασαν και την πέταξαν στη φωτιά, προκαλώντας εικασίες ότι η επίθεση μπορεί να ήταν ρατσιστική.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Recklinghausen, Machael Lesch, δήλωσε:

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για την αιτία της πυρκαγιάς. Εξετάζονται πλάνα CCTV. Στις εικόνες βλέπουμε δύο άτομα να κατεβάζουν την τουρκική σημαία και να την ρίχνουν στη φωτιά. Τα πλάνα CCTV αξιολογούνται».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr