Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Βουλγαρία: Αναβάλλεται η είσοδος στην Ευρωζώνη


Φεβρουάριος 17, 2023. Ελλάδα.

Η Βουλγαρία  δεν θα υποβάλλει συγκλίνουσα έκθεση στα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς δεν πληροί ακόμη τα κριτήρια ένταξης στη ζώνη του Ευρώ. Αυτό προέκυψε στο πλαίσιο συνομιλιών με τον πρόεδρο του Eurogroup, όπως αναφέρει η βουλγαρική Bgnes.

Η μη υποβολή έκθεσης σύγκλισης στα τέλη Φεβρουαρίου, δηλώνει ότι δεν υπάρχει προθεσμία έως την 1η Ιανουαρίου 2024 για την είσοδο στην ευρωζώνη.
Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ροσίτσα Βέλκοβα σε ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή του ευρώ το 2024.

Πρέπει να ψηφιστούν από το κοινοβούλιο αρκετά νομοσχέδια

Η Βέλκοβα τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι πιθανώς παρακολούθησαν προσεκτικά τις συζητήσεις στην 48η Εθνοσυνέλευση. 

Σύμφωνα με αυτήν, η επόμενη Εθνοσυνέλευση πρέπει να περάσει αρκετά νομοσχέδια για την είσοδό της Βουλγαρίας στην Ευρωζώνη, «γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν ότι υστερούμε σοβαρά στο νομοθετικό κομμάτι», όπως τόνισε. 

Η Βέλκοβα υπενθύμισε ότι αυτές οι νομοθετικές αλλαγές περιλαμβάνουν αλλαγές στον Ασφαλιστικό Κώδικα, στον Νόμο για τα Μέτρα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

«Τα δύο νομοσχέδια κατατέθηκαν στην Εθνοσυνέλευση στις 12 Δεκεμβρίου 2022. Όπως και οι τροπολογίες στον Εμπορικό Νόμο στον τομέα της πτώχευσης. Υποβλήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022», διευκρίνισε.
«Η Βουλγαρία θα υποβάλει μια συγκλίνουσα έκθεση τη στιγμή που θα εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις και θα εγκριθούν τα νομοσχέδια, τα οποία η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα υποβάλει ξανά στη νέα Εθνοσυνέλευση και θα εγκριθούν οι απαραίτητες αλλαγές στον σχετικό νόμο.

 «Η Βουλγαρία πρέπει να εγκρίνει 4 νομοσχέδια και πρέπει επίσης να πληροί το κριτήριο του πληθωρισμού», τόνισε η Βέλκοβα.

BGNES

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr