H Βουλγαρία στέλνει στρατιωτικό σώμα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

 


Φεβρουάριος 8, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.


Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας εξέδωσε απόφαση για την τροποποίηση και τη βελτιστοποίηση της σύνθεσης της Αντιπροσωπείας της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ (DRBN).



Με την έκδοση αυτής της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ρυθμίζεται αλλαγή στη σύνθεση του DRBN σε σχέση με τις αυξημένες δεσμεύσεις που σχετίζονται με τις προκλήσεις ασφάλειας και άμυνας και τις νέες πρωτοβουλίες της Συμμαχίας.

Η απόφαση αυτή αυξάνει τη σύνθεση της Αντιπροσωπείας της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ με δύο νέες θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από το Υπουργείο Άμυνας.

Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε επίσης απόφαση να επιτραπεί η συμμετοχή ενός τμήματος από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ως μέρος του πολυεθνικού τάγματος EUFOR στη στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (EUFOR ALTHEA).

Το απόσπασμα αποτελείται από ένα λόχο και ένα εθνικό στοιχείο υποστήριξης ως μέρος του πολυεθνικού τάγματος της EUFOR στην επιχείρηση ALTHEA.

Αυτή η συμμετοχή ενισχύει τη δέσμευση της χώρας μας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά media.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr