Κοσσυφοπέδιο: Επίσκεψη επικεφαλής πολιτικού κόμματος στους υπόδικους του UCK στη Χάγη


Φεβρουάριος 8, 2023. Ελλάδα.

«Το όνομα του UCK δεν μπορεί να κατηγορηθεί», έγραψε ο Νταρντάν Μολικάι μετά την επίσκεψη που έκανε στη Χάγη στους πρώην ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση με κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου.

Ο Μολικάι , επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι βρίσκεται στη Χάγη και έχει συναντηθεί με όλους όσους κρατούνται.

«Τους είδαμε και τους γνωρίσαμε όλους.  Χασίμ Θάτσι, Γιακούμπ Κρασνίκι, Καντρί Βέσελι, Σαλί Μουσταφά, Πιέτερ Σάλεν, Νασίμ Χαραντινάι και Χούσνι Γιουσάτιν», έγραψε ο Μολικάι.

Ο νυν πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έγραψε  χαρακτηριστικά μετά την επίσκεψή του στη Χάγη.

«Το όνομα του UCK δεν μπορεί να είναι υπό κατηγορία. Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ενωθεί για τη δικαιοσύνη. Για τους μελλοντικούς νομικούς, η αδικία στη Χάγη θα γίνει παράδειγμα, μια μοναδική απεικόνιση της παραβίασης των δικαιωμάτων».

Ο Μολικάι έχει περιγράψει το ταξίδι στη Χάγη στην Ολλανδία ως «ταξίδι στο χρόνο».

Είπε ότι στις συναντήσεις με τους πρώην διοικητές του πολέμου μίλησαν για πολλά και «μπερδεύτηκαν και διασταυρώθηκαν».

«Μερικούς από αυτούς δεν τους γνωρίζαμε προσωπικά. Από εκεί, η Πρίστινα του 2023 είναι πολύ μακριά. Η απόσταση είναι κυρίως χρόνος. Έζησαν εκεί τα έτη 1997-1999. Εκεί κρίνεται ο UCK, το τίμημα της ελευθερίας εξακολουθεί να πληρώνεται εκεί», έγραψε ο Μολικάι.

Albanian Post

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr