Η Σουηδία αρνείται να εκδώσει έναν ύποπτο για τρομοκρατία στην Τουρκία


Απρίλιος 6, 2023. Ελλάδα.

Οι σουηδικές αρχές ανακοίνωσαν την άρνησή τους να εκδώσουν έναν ύποπτο τρομοκρατίας στην Τουρκία.

Την Πέμπτη, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ μετέδωσε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αρνήθηκε να εκδώσει έναν 50χρονο ύποπτο επειδή είχε σουηδική υπηκοότητα.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Ανέφερε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε, στις 20 Νοεμβρίου 2022, το αίτημα για την έκδοση του υπόπτου που ζήτησε η Τουρκία.

Στις 28 Ιουνίου, η Τουρκία, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέγραψαν τριμερές μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με την ένταξη των δύο τελευταίων χωρών στο ΝΑΤΟ, αφού δεσμεύτηκαν να ανταποκριθούν στα αιτήματα της Άγκυρας για συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία καλεί τη Σουηδία να συνεργαστεί και να λάβει συγκεκριμένα βήματα στο θέμα της παράδοσης καταζητούμενων τρομοκρατών στην Άγκυρα, αντί να αρκείται σε «γλυκοκουβέντες», σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον περασμένο Δεκέμβριο, γράφει η Γενί Σαφάκ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr