Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε τη δημιουργία Εθνικής Φρουράς

 Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιτάμαρ Μπεν Γκβίρ

Απρίλιος 2, 2023. Ελλάδα.

Η ισραηλινή τηλεόραση (i.24) μετέδωσε σήμερα, Κυριακή, ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να μειώσει τους προϋπολογισμούς των υπουργείων για την παροχή ενός δισεκατομμυρίου σέκελ, με στόχο τη δημιουργία μιας δύναμης «εθνικής φρουράς».

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι η κίνηση έγινε σύμφωνα με μια συμφωνία μεταξύ του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιτάμαρ Μπεν Γκβίρ και του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε αντάλλαγμα για τον Μπεν Γκβίρ να συμφωνήσει να παγώσει τις δικαστικές τροποποιήσεις που πρότεινε ο Νετανιάχου.

Ωστόσο, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι υπουργοί αποδοκίμασαν τη μείωση των προϋπολογισμών των υπουργείων τους.

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα The Times of Israel ανέφερε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ επέκρινε την απόφαση, καθώς κατηγόρησε τους υπουργούς που ψήφισαν υπέρ της χρηματοδότησης αυτού που περιέγραψε ως «ιδιωτικού στρατού» του Μπεν Γκβίρ, σημειώνει η Αλ Αραμπίγια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr