Τα Σκόπια δεν επέτρεψαν την είσοδο σε Βούλγαρους πολιτικούς που προκαλούν το λαό - Διαμαρτυρία στη Βουλγαρία

 


Μάιος 7, 2023. Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Τόνι Αγγελόφσκι, ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Βουλγαρική Μνήμη», Μίλεν Βραμπέφσκι, δεν επετράπη να εισέλθουν στη χώρα «γιατί δεν

πληρούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας δεν θα επιτρέψει, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, να εισέλθουν στη χώρα άτομα που είναι πιθανοί παραβάτες της δημόσιας τάξης και ηρεμίας και που προσβάλλουν και υποτιμούν τους πολίτες και το κράτος», δήλωσε ο Αγγελόφσκι στο Channel 5.

 Ο Αντρέι Κοβάτσεφ και ο Μίλεν Βραμπέφσκι, καθώς και άλλοι τρεις  σημαίνοντες Βούλγαροι πολίτες, ακινητοποιήθηκαν σήμερα στο συνοριακό πέρασμα του Νόβο Σέλο, καθώς ταξίδευαν στο βουλγαρικό στρατιωτικό νεκροταφείο κοντά στο Νόβο Σέλο, για να τιμήσουν την Ημέρα του Θάρρους και του Βουλγαρικού Στρατού.

 

 

Η Βουλγαρία διαμαρτύρεται για την απαγόρευση εισόδου Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία


Η Βουλγαρία θα παρουσιάσει στις αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και στους διεθνείς εταίρους της, το ζήτημα της άρνησης εισόδου στη χώρα χθες του ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ και ο Μίλεν Βραμπέφσκι και τριών άλλους Βούλγαρων πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του, το  βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι τέτοιες ενέργειες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας. 

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει επίσης ότι οι διατυπωμένες διεκδικήσεις για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας απαιτούν την παύση των προκλήσεων προς τη Βουλγαρία, τους Βούλγαρους και τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως αναφέρει η βουλγαρική «Faktι».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr