«Η ιδιαίτερη αγάπη των Βρετανών για τον Καντάφι!»

350 Βρετανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη Λιβύη,


Μάρτιος 26, 2011.

Η φλόγα του πολέμου στη Λιβύη δεν δείχνει να σβήσει εύκολα!
Μετά από βομβαρδισμό επτά ημερών, ο ηγέτης της Λιβύης Μουμάρ Καντάφι δεν συζητά καν την παράδοσή του, ενώ οι δυτικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους από τον αέρα αλλά και από την ηπειρωτική χώρα για να ρίξουν την κυβέρνηση της Λιβύης!

350 Βρετανοί ειδικών δυνάμεων

Στο λιβυκό έδαφος, πίσω από τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τις δυνάμεις του Καντάφι και των επαναστατικών δυνάμεων, υπάρχουν 350 βρετανοί των ειδικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα ‘Daily Mail’ «τα μέλη της SAS ήταν χωρισμένα σε πολλές ομάδες και έχουν διαφορετικά καθήκοντα. Μερικοί έχουν ως αποστολή να καταγράψουν λεπτομέρειες του εδάφους ώστε να καθοδηγηθούν οι λεγόμενες έξυπνες βόμβες σε στόχους, όπως  οι αεροπορικές βάσεις, ραντάρ, και στρατιωτικές αποθήκες.

Κοσσυφοπέδιο: Η Τουρκία θα βοηθήσει τις δυνάμεις Κοσόβου


Μάρτιος 26, 2011.

Από την επίσκεψη Σελίμι στην Τουρκία
Ο διοικητής  των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσόβου (KSF), στρατηγός Σουλεϊμάν Σελίμι, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας της KSF, πραγματοποίησε  επίσημη επίσκεψη τεσσάρων ημερών στην Τουρκία.
Σκοπός της επίσκεψης είναι  η γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους του τουρκικού στρατού.
Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο διοικητής των Δυνάμεων του Κοσσόβου, έγινε δεκτός από τον επικεφαλής του τουρκικού επιτελείου στρατού, στρατηγό Γκουντέρ Ασλάν και τον υπαρχηγό Ισίκ Κοσανέρ.
Στις συναντήσεις αυτές, οι οποίες είχαν υψηλό στρατιωτικό χαρακτήρα, εκφράστηκε η προθυμία του τουρκικού στρατού για τη ενίσχυση των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου και της δημιουργίας υψηλής εκπαίδευσης στα πρότυπα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Sitel: «Η Ελλάδα επιτίθεται, δεν αμύνεται»

"Η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί το δικαστήριο να 'βγάλει' πολιτική απόφαση"


Μάρτιος 26, 2011.
Κωμικοτραγικά  και ανεμικά  τα αντεπιχειρήματα της Ελλάδας.
 Στογιάνοφ:
"Σύμφωνα με τη διαδικασία οι πιθανότητες είναι μισές-μισές"
Σκοπιανοί αναλυτές σχολιάζουν την ελληνική υπεράσπιση ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης. Η νομική ελληνική ομάδα προσθέτει και αφαιρεί  άρθρα, καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να ξαναγράψει τη Συμφωνία.
Με μια αφθονία αντεπιχειρημάτων και ισχυρισμών, η Αθήνα, αμύνεται προσπαθώντας να κρύψει την αδυναμία της, ελλείψει επιχειρημάτων.
«Η Ελλάδα δεν έχει την αρετή να αναγνωρίσει τα λάθη που όλοι γνωρίζουμε, όπως είναι  η απόφαση του Βουκουρεστίου, μετά από την ενοχή της. Έχω την εντύπωση ότι ενεργεί επιθετικά προς την αγωγή που κατέθεσε η πΓΔΜ. Αμφισβητεί την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου και  αμύνεται επιτιθέμενη,  και αυτή μόνο είναι η θέση της», είπε ο δικηγόρος Νίκολα Στογιάνοφ.

Αλβανικό Συμπόσιο: «Δεν απαιτείται καταγραφή εθνικότητας και θρησκείας»




Μάρτιος 26, 2011.
«Ξένοι καθηγητές και ερευνητές συμμετείχαν στο διεθνές συμπόσιο των Τιράνων για την αρμονική συμβίωση των θρησκειών και τάχθηκαν κατά της απογραφής  του πληθυσμού με βάση τα εθνικά και θρησκευτικά πιστεύω του», σημειώνει η αλβανική  ιστοσελίδα ‘albeu’.
Ο Οζκάν Μουσταφά, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του πανεπιστημίου ‘Fatih’  δήλωσε ότι όλοι πρέπει να σέβονται το άτομο και να εμπιστεύονται την άποψή του.
«Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτού του θέματος, τι κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά όπως είπα, η θρησκεία αφορά το ίδιο το πρόσωπο και κανέναν άλλον. Η θρησκεία είναι η πίστη που οδηγεί τον άνθρωπο στο Θεό. Δεν γνωρίζω το παρασκήνιο, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερα γι’αυτό», είπε ο Οζκάν.

«Ντνέβνικ»: ‘Η Ελλάδα έκαψε το οπλοστάσιό μας’


Μάρτιος 26, 2011.

Η Ελλάδα πιστεύει ότι η πΓΔΜ έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη την Ενδιάμεση Συμφωνία προκαλώντας το νότιο γείτονά της, σε μια επίμονη προσπάθειά της, να επιβάλλει τη χρήση του συνταγματικού της ονόματος, στη διεθνή κοινότητα.
Η Ελλάδα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υποστηρίζει ότι η νομική διαδικασία, θα βλάψει τις συνομιλίες για το όνομα, που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη, αν αποφανθεί υπέρ της πΓΔΜ.
Με τα επιχειρήματα αυτά, οι νομική ομάδα που υπερασπίζεται την ελληνική πλευρά στο Δικαστήριο της Χάγης, συνέχισε την υπεράσπιση των θέσεων της, με σκοπό να αποδείξει, ότι στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου, δεν υπήρξε βέτο στην ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά ήταν μια συναινετική απόφαση της Συμμαχίας.

Αργυρόκαστρο: Επιστολή Παπούλια για την Βόρειο Ήπειρο


Μάρτιος 26, 2011.
Ο Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, Ιωάννης Ριζόπουλος
διάβασε την επιστολή του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, ο Έλληνας πρόξενος στο Αργυρόκαστρο κάλεσε την ελληνική μειονότητα να δραστηριοποιηθεί σ τις  αλβανικές δημοτικές εκλογές.
Σε ομιλία του, που έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού  Δερβιτσάνι, ο Ιωάννης Ριζόπουλος, Έλληνας πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου, διάβασε επιστολή του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια, ο οποίος ανέφερε ότι  η Ελληνική Πολιτεία στηρίζει την Βόρειο Ήπειρο και τους Έλληνες της Αλβανίας.