Η Ουκρανία διστάζει να ακολουθήσει τη συμφωνία του Μινσκ




Σεπτέμβριος 21, 2014.

Ο ουκρανικός στρατός έχει δηλώσει ότι δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά του από την πρώτη γραμμή, μέχρις ότου, όλες οι πλευρές της σύγκρουσης αποφασίσουν να σεβασθούν  την κατάπαυση του πυρός που προβλέπεται από το νέο ειρηνευτικό σχέδιο.


«Ένα από τα κύρια σημεία της συμφωνίας στο Μινσκ, είναι η κατάπαυση του πυρός. Τα άλλα σημεία είναι επακόλουθα αυτού», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρεί Λουσένκο.

«Αυτό το πρώτο σημείο, δεν έχει ολοκληρωθεί, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για τα άλλα. Εάν είναι να αποσυρθούν οι ουκρανικές δυνάμεις, από το καθορισθέν όριο,  αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την απόσυρση των στρατευμάτων», είπε ο Λουσένκο, χωρίς να αναφερθεί σε ποιες δυνάμεις και από πού».

Το μνημόνιο που υπεγράφη χθες στο Μινσκ, έγινε αποδεκτό από τον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ, αφού περιγράφεται σε αυτό η λεγόμενη γραμμή επαφής, με μια ουδέτερη ζώνη τριάντα χιλιομέτρων.

Ο δισταγμός που υπάρχει από την ουκρανική πλευρά, βασίζεται στις αναφορές ότι  οι δύο πλευρές- ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και πολιτοφύλακες Νέας Ρωσίας- αλληλοκατηγορούνται  για συνεχή παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr