Πούτιν: Οι δολοφόνοι του Νεμτσόφ θα τιμωρηθούν




Μάρτιος 1, 2015.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι δολοφόνοι του Μπόρις Νεμτσόφ θα τιμωρηθούν.  Ανέλαβε την έρευνα προσωπικά. «Αυτοί που έπραξαν αυτήν την άθλια και κυνική δολοφονία θα τιμωρηθούν», είπε σε μια δήλωση  που δημοσιεύθηκε  στην ιστοσελίδα του προέδρου.


Ο Πούτιν απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τη μητέρα του Νεμτσόφ, Ντίνα Γιακόβλενα Έϊντμαν : «Ο Μπόρις Νεμτσόφ άφησε το σημάδι του στην ιστορία της Ρωσίας, στην πολιτική και τη δημόσια ζωή.  Έφυγε από τη ζωή  σε μια στιγμή δύσκολη και μεταβατική περίοδο  για τη χώρα μας. Πάντα ήταν  ανοιχτός και ειλικρινής για τις  θέσεις του και υπερασπίστηκε την άποψή του», σημειώνει το τηλεγράφημα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπόρις Νεμτσόφ πυροβολήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, καθώς περπατούσε με τον φίλο του στη μεγάλη γέφυρα της Μόσχας.

Ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του και τους συναδέλφους του πολιτικούς, σημειώνοντας ότι αυτή η βάναυση δολοφονία έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εξειδικευμένου και προκλητικού δολοφόνου.

Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας μελετά διάφορες εκδοχές για τι και πως συνέβη, συμπεριλαμβανομένων το πολιτικό περιβάλλον του, τις έχθρες και τις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετώπιζε, σημειώνει το «mignews».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr