Αλβανικό Κοινοβούλιο: Βουλευτής Αλβανοτσάμηδων κατηγόρησε για ‘εξτρεμισμό’ τον Βαγγέλη Ντούλε




 Η βουλευτής του κόμμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Μεσίλα Ντόντα, στο βήμα του αλβανικού Κοινοβουλίου


Φεβρουάριος 17, 2017. 18:28


Επίθεση από το βήμα του αλβανικού Κοινοβουλίου, εξαπέλυσε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Μεσίλα Ντόντα (Mesila Doda), κατά του Βαγγέλη Ντούλε, προέδρου του Κόμματος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ ή στα αλβανικά PBDNJ,  για τις τοποθετήσεις του ότι δεν υπάρχει  ζήτημα Τσάμηδων, ούτε
γενοκτονία αλλά είναι καθαρά μια τεχνική διαδικασία, ούτε βέβαια και εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «27.al».




Η βουλευτής των 
Αλβανοτσάμηδων, Μεσίλα Ντόντα τόνισε ότι «οι βουλευτές πριν ξεκινήσουν την εργασία τους στο Κοινοβούλιο, δεσμεύονται ότι θα υπερασπισθούν το Σύνταγμα της Αλβανίας και την ανεξαρτησία της χώρας».



Η Ντόντα στην ομιλία της είπε χαρακτηριστικά:

 «Εδώ ανάμεσά μας είναι ένας βουλευτής που παραβιάζει τα άρθρα του Συντάγματος και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Έχουμε έναν άνδρα ανάμεσά μας που εμφανίζεται με τις σημαίες των εξτρεμιστικών οργανώσεων, τρομοκρατών, σοβινιστών της Βορείου Ηπείρου. Έχω εδώ όλες τις φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις».

Στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι ενεργεί σύμφωνα με την «μεγάλη ιδέα» της Αθήνας και  έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις για τη σχέση του με την Ελένη Δήμου που είναι επικεφαλής της Νεολαίας της Βορείου Ηπείρου-  που προωθεί την εξτρεμιστική προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας και ωθεί το μίσος μεταξύ των Ελλήνων και των Αλβανών.


Ρώτησε ποια είναι η σχέση του «με τον βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παπά», προτάσσοντας μια φωτογραφία μαζί του.

Ρώτησε «ποια είναι η σχέση του με τον Χαράλαμπο- Μπάμπη Καραθάνο, πρόεδρο του συλλόγου «Αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο», από το 1982 είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ΣΦΕΒΑ» και προέταξε πάλι σχετική φωτογραφία από το βήμα της αλβανικής Βουλής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο λεγόμενο ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων και έκανε μια πρόχειρη ιστορική αναδρομή, όπως βλέπει το κόμμα της τα γεγονότα στην κατοχική περίοδο στην Ήπειρο.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr