Αλβανός υπουργός. Εσωτερικών : «Απαγορεύεται το κλείσιμο των εθνικών οδών»!






Αύγουστος 25, 2010

«Ο υπουργός Εσωτερικών, Λουλζίμ Μπάσα, ανακοίνωσε χθες τις νέες οδηγίες προς τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες οδηγίες, αναφέρουν ρητά την απαγόρευση του κλεισίματος των εθνικών οδών, είτε προβαίνουν σε αυτό οι τοπικές αρχές, είτε για άτομα που έχουν πολιτική ασυλία», γράφει αλβανική εφημερίδα «Γκαζέτα 55».

(Η περίπτωση ανάγει στις εκδηλώσεις των Χιμαριωτών που έκλεισαν τον εθνικό δρόμο Χιμάρας-Αυλώνας διαμαρτυρόμενοι για η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα).

Ο υπουργός Εσωτερικών, συνεχίζει το δημοσίευμα, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία της αστυνομίας στην Αυλώνα, προέτρεψε τους αξιωματικούς της αστυνομίας να μην επιτρέψουν ξανά το κλείσιμο των οδικών αρτηριών και να επιβάλλουν το νόμο. " Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συμβολική διαμαρτυρία σε ορισμένες επαρχίες της χώρας" (Χιμάρα), γράφει η εφημερίδα.

«Όποιος τολμήσει να αγνοήσει το νόμο για να δικαιολογήσει εντελώς μια παράνομη δραστηριότητα, όπως το κλείσιμο των δρόμων, η απάντηση θα είναι άμεση και θα επιβληθεί η ισχύς του νόμου. Μια τέτοια πράξη θα αντιμετωπιστεί με προτεραιότητα από τη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν σε αυτήν, ανεξάρτητα από τη θέση τους, την κοινωνική ή πολιτική ιδιότητά τους», τόνισε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος