Σερβία: Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με απεργία των εκπαιδευτικών

Αύγουστος 25, 2010.

Βελιγράδι . (Beta)

Κάτω από την πίεση του μνημονίου του ΔΝΤ βρίσκεται και η Σερβία και κάτω από την πίεση των οικονομικών τους, βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί της χώρας, οι οποίοι αποφασίζουν απεργία ζητώντας αύξηση των αποδοχών τους.

«Η Σερβική Ένωση Εκπαιδευτικών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κατέβει σε απεργία, αν δεν χορηγηθεί στους καθηγητές αύξηση του μισθού τους από τον Οκτώβριο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Μπρανισλάβ Πάβλοβιτς.

Σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο Πάβλοβιτς, ανακοίνωσε ότι οι πρόεδροι των Ενώσεων, θα συζητήσουν με τον υπουργό Παιδείας, Ζάρκο Ομπράντοβιτς, την απόφασή τους να αρχίσουν μια πιθανή απεργία με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία γιατί οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης είναι με την πλευρά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Στο μεταξύ ο Ομπράντοβίτς, είπε στους δημοσιογράφους, στο Βάλιεβο, ότι έχει προγραμματιστεί, πράγματι, η συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς αλλά «η αύξηση των μισθών εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το ΔΝΤ και την πολιτική που ακολουθείται κατά το 2011 και 2012», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος