Κοσσυφοπέδιο: Οργή για την απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία




Αύγουστος 25, 2010.

Μία από τα πλέον αμφιλεγόμενες αποφάσεις που ελήφθησαν πρόσφατα στο Κοσσυφοπέδιο, είναι ο νόμος για την απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας που φορούν τα κορίτσια στα σχολεία.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε διαμαρτυρίες από τον πληθυσμό, ο οποίος κατά 90 τοις εκατό είναι μουσουλμανικός.

Οι διαμαρτυρίες έγιναν με το δικαιολογητικό, ότι η απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία περιορίζει τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών. Σε συγκεντρώσεις μουσουλμάνων, αναφέρεται ότι σχεδιάζουν να μηνύσουν την κυβέρνηση ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε περίπτωση που δεν αποσύρει το νομοσχέδιο.

«Έχουν περάσει δύο χρόνια από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου και η κυβέρνηση προσπαθεί να οικοδομήσει μια καλή φήμη για το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο θεωρούν ως ανεξάρτητο κράτος», γράφει το δημοσίευμα.

Το κράτος προσπαθεί να παρουσιάσει ένα δυτικό προφίλ και στο κέντρο της Πρίστινας κατασκευάζεται ένας τεράστιος νέος καθεδρικό ναός, ένδειξη ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αποφάσισε να ακολουθήσει, όπως λένε, τις δυτικές αξίες με την ελπίδα να είναι πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος