Ρουμανία: Έπεσε από τα θεωρεία της Βουλής στα έδρανα διαμαρτυρόμενος για το ΔΝΤ!! (βίντεο) Ο διαμαρτυρόμενος Ρουμάνος οικογενειάρχης σε πτώση από το θεωρείo της Ρουμανικής Βουλής, για τα μέτρα της Κυβέρνησης υπέρ του Δ.Ν.Τ.
Δεκέμβριος 23, 2010.

Η ρουμανική κυβέρνηση επέζησε της  ψήφου εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο, μετά από συζήτηση, η οποία διεκόπη όταν ένας διαμαρτυρόμενος ρίχτηκε από τον εξώστη (των θεωρείων) επάνω στα έδρανα της Βουλής διαμαρτυρόμενος για τα εντεινόμενα μέτρα λιτότητας της ρουμανικής κυβέρνησης.

Η ψηφοφορία στη Ρουμανική Βουλή έγινε, ώστε να γίνουν κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις,  τις οποίες απαίτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου το Βουκουρέστι να λάβει νέο δάνειο ως οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Εμίλ Μπόκ, επέζησε της ψηφοφορίας με διαφορά τέσσερις ψήφους δημιουργώντας μια εύθραυστη συμμαχία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην ανάληψη των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών ώστε να δυνηθεί, η  χώρα,  όπως διατείνεται, να βγει από την κρίση.

 Τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι  ο διαμαρτυρόμενος φορούσε ένα μπλουζάκι με την επιγραφή:

« Θα καταστρέψετε το μέλλον των παιδιών μας. Μας πουλάτε!»

Συγχρόνως οι διαδηλωτές που ανέβηκαν στα θεωρεία της Βουλής φώναζαν:

«Μποκ, κλέβεις το δικαίωμα των παιδιών μας!» και εκείνη τη στιγμή  ρίχτηκε ο διαδηλωτής στο κενό.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ο 40χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

--

Τίτλος άρθρου: «Bacio se s galerije dok je premijer govorio»

Δημοσίευση: sarajeco-x.com, 23.12.2010 και YouTube: Sinucigaşul din Casa Poporului

Δείτε πως πέφτει ο διαμαρτυρόμενος στη Ρουμανική Βουλή

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος