Η γερμανική αστυνομία ερευνά δηλητηρίαση πρώην συνταγματάρχη της KGB με υδράργυρο.

Δεκέμβριος 11, 2010.

Βερολίνο.

Η γερμανική αστυνομία ερευνά υπόθεση δηλητηρίασης με υδράργυρο ενός ρώσου, πρώην συνταγματάρχη της KGB που της σύζυγού του στη Γερμανία, όπως θα δημοσιεύσει το περιοδικό Focus, την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι γιατροί του Νοσοκομείου Charite του Βερολίνου, εντόπισαν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά υδραργύρου στο αίμα του άνδρα, όπως και στης Μαρίνας Βίκτορ Καλάσνικοφ, που είναι δύο ρώσοι αντιφρονούντες και έφθασαν στη γερμανική πρωτεύουσα τον Σεπτέμβριο.

Οι γιατροί βρήκαν, στον άνδρα, συγκεντρωμένα 53,7 μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά λίτρο αίματος και 56 μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά λίτρο αίματος στη σύζυγό του, ηλικίας 52 ετών.

Σύμφωνα με τον γιατρό που ειδικεύεται στην τοξικολογία του νοσοκομείου, Frank Martens, η κανονική συγκέντρωση είναι ένα έως τρία μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά λίτρο αίματος.

Ο πρώην συνταγματάρχης και η σύζυγός του, κατά το παρελθόν είχαν επικρίνει το Κρεμλίνο για την στρατιωτική επέμβασή της Ρωσίας, στη Τσετσενία.

Με τη δολοφονία με πολώνιο του πρώην ρώσου κατασκόπου Αλεξάντερ Λιτβιένκο, το Νοέμβριο του 2006, στο Λονδίνο, είχε προκληθεί διπλωματική κρίση μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας.

Εξάλλου ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος είχε διατελέσει αξιωματικός της KGB, δήλωσε στο Βρετανικό Τύπο ότι από το καλοκαίρι του 2009, ακολουθεί θεραπεία για δηλητηρίαση από υδράργυρο.

Πηγή: Romania libera

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος