Σκοπιανή ’Ντνέβνικ’: Έλληνες εθνικιστές ζητούν από τη Γερμανία 162 δις για πολεμική αποζημίωση

"Έλληνες εθνικιστές ζητούν από τη Γερμανία να καταβάλει 162 δις ευρώ
για πολεμικές αποζημιώσεις", είναι ο τίτλος της  σκοπιανής εφημερίδας


Μάιος 19, 2011.

« Η Γερμανία να καταβάλει αποζημίωση στην Ελλάδα ως πολεμική αποζημίωση  στην Ελλάδα, περίπου 162 δις ευωρώ», ζήτησε  βουλευτής  του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού –ΛΑΟΣ, από τους συναδέλφους του  της Γερμανίας, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα.


Σύμφωνα μα αυτόν, το σύνολο των οφειλών της Γερμανίας αντιστοιχεί με το ήμισυ του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, το οποίο ανέρχεται στα 340 δις ευρώ.

Ο Κωστής  Αϊβαλιώτης πρότεινε η Ελλάδα να λάβει αποζημίωση και από τη Siemens,  για οφειλές προς το κράτος καθώς  και από αλληλεγγύη το Βερολίνο να πληρώσει  για την αντιμετώπιση από την Ελλάδα του προβλήματος των μεταναστών.

Αν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και άλλες χώρες πτωχεύσουν, το πρώτο που θα γίνει είναι να χάσει η Γερμανία, δήλωσε ο Έλληνας βουλευτής, όπως μεταδόθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Πέρυσι είχε υποβληθεί στο Κοινοβούλιο μια ανάλυση ορισμένων οικονομολόγων, στην οποία το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα έφθανε τα 108 δις ευρώ. Στο ποσό αυτό προστέθηκε και το αναγκαστικό δάνειο το οποίο  έδωσε η Ελλάδα στους κατακτητές το 1942 και είναι 54 δις ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στη συνέχεια  διευκρίνισε ότι  οι αποζημιώσεις της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας ανέρχονται σε  162 δις ευρώ.

--