NATΟ: Στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν και Λιβύη



Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ σκότωσαν πάνω από 60 μαχητές στο 
Αφγανιστάν

Ακατάπαυστες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Μάιος 19, 2011.
Καμπούλ.

Τριήμερη σύγκρουση μεταξύ των αφγανικών και ξένων δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 60 μαχητών σε μια σχετικά ειρηνική επαρχία του βορειοδυτικού Αφγανιστάν την Faryab.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, η επιχείρηση κατά των Αφγανών άρχισε στις 13 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα «να σκοτωθούν πάνω από 60 μαχητές των αφγανικών δυνάμεων».

Παρά την παρουσία περισσότερων από 150.000 ξένων στρατιωτών στο Αφγανιστάν, η βία έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν το 2001,  με χιλιάδες θύματα και από τις δύο πλευρές.

--

Σκοτώθηκε Γάλλος στρατιώτης και άλλοι  τέσσερις τραυματίστηκαν

Πενήντα οκτώ Γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους  στο Αφγανιστάν

Μάιος 19, 2011.

Καμπούλ.

Ένας Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με σημερινή δήλωση  του Γάλλου υπουργού Άμυνας, Gerard Long.

Το θύμα ήταν το 58ος στρατιώτης που έχασε τη ζωή του  στη γαλλική αποστολή στο Αφγανιστάν από το 2001. Οι τέσσερις τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
--


Η στρατιωτική μηχανή του Καντάφι αποδυναμώθηκε…

Οι συνεχείς βομβαρδισμοί στις λιβυκές πόλεις από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ αποδυναμώνουν και απομονώνουν τις
δυνάμεις του Λιβυκού καθεστώτος

Μπρατισλάβα.

Οι συνεχείς νατοϊκοί βομβαρδισμοί στη Λιβύη έχουν αποδυναμώσει σημαντικά τη στρατιωτική μηχανή του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ,  Άντερς Φογκ Ράσμουσεν/ Anders Fogh Rasmussen, στη διάρκεια της επίσκεψή του στη Σλοβακία.

«Είναι σημαντική η αποδυνάμωση της στρατιωτικής μηχανής του Καντάφι και τώρα μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της επιτυχίας- η αντιπολίτευση κερδίζει  θέσεις», δήλωσε ο Ράσμουσεν, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σλοβακίας, Ιβάν Γκασπάροβιτς.

«Το καθεστώς του Καντάφι απομονώνεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

«Θα διατηρήσουμε την ισχυρή στρατιωτική πίεση στο καθεστώς του Καντάφι και είμαι πεπεισμένος ότι ο συνδυασμός μιας ισχυρής στρατιωτικής και πολιτικής πίεσης με τη στήριξη της αντιπολίτευσης θα οδηγήσει τελικά στην πτώση του καθεστώτος», δήλωσε ο Ράσμουσεν.

--
Πηγή: Информационна Агенция "Фокус"