Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: «Να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ με την ΕΕ»…


Μάιος 12, 2011.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban,  δήλωσε ότι η διαφωνία ονόματος με την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την  έναρξη των συνομιλιών για την ένταξης της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Έπειτα από συνάντηση που είχε στα Σκόπια μα τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι  ήταν βέβαιος ότι η πΓΔΜ έχει, ήδη, εκπληρώσει όλα τα κριτήρια για ένταξη και ότι αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο,  επιβεβαιώνεται και από τις Βρυξέλλες.

«Αυτό δεν είναι αφύσικο θέμα, πρέπει να μιλήσουμε για αυτό ανοιχτά, μετά από έξι χρόνια από την αποδοχή  ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση, της χώρας αυτής, στην Ένωση».

«Είναι μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν μιλά.  Δεν υπάρχει για μένα να λάβω θέση σε ένα διμερές ζήτημα αλλά δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ τα συμφέροντα της Ευρώπης  και θεωρώ πως η πΓΔΜ πρέπει μια ώρα νωρίτερα να προσχωρήσει στην Ένωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, κ. Όρμπαν, η χώρα του οποίου προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

--
Πηγή: Botasot, 12.5.2011.