Βούλγαροι συνοριοφύλακες κατάσχεσαν 53 κιλά ηρωίνης


                            99 πακέτα ηρωίνης κατάσχεσαν οι βουλγαρικές αρχές στα σύνορα με την Τουρκία
Ιούλιος 7, 2011.

Οι άνδρες της βουλγαρικής τελωνειακής και συνοριακής αστυνομίας στο συνοριακό σταθμό «Καπετάν Αντρέεβο», στα σύνορα με την Τουρκία, συνέλαβαν επτά άτομα και κατάσχεσαν περισσότερα από 53,5 κιλά ηρωίνης, της οποίας η αξία στην αγορά ναρκωτικών εκτιμάται  σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.


Ο εντοπισμός της ηρωίνης έγινε χθες το βράδυ όταν σταμάτησαν σε σημείο ελέγχου δύο αυτοκίνητα τύπου Μερσεντές με βουλγαρικές πινακίδες που τα οδηγούσαν Βούλγαροι πολίτες και είχαν συνοδεία τις οικογένειες τους.

Το ναρκωτικά υλικό εντοπίστηκε σε δοχείο που περιείχε υγρό απορρυπαντικού πλυντηρίου και το οποίο ήταν σφραγισμένο εργοστασιακά. Τα πακέτα της ηρωίνης είχαν κολληθεί με ταινία στον πάτο του δοχείου με ταινία.

Ο ίδιος τρόπος μεταφοράς εντοπίστηκε και στο  δεύτερο όχημα ενώ στο τρίτο ένα ‘Ρενώ’, ο οδηγός προσπάθησε να πετάξει το δοχείο από το όχημα αλλά έγινε αντιληπτός από την αστυνομία.

Στα τρία οχήματα εντοπίστηκαν, τελικά, 99 πακέτα ηρωίνης, συνολικού βάρους 51,5 κιλών.

Λίγο αργότερα σε έλεγχο που έκαναν σε μικρό λεωφορείο με πέντε ενήλικες και ένα μωρό , εντόπισαν ναρκωτικά τυλιγμένα με τις πάνες του μωρού, ήταν βάρους ηρωίνη βάρους 2 κιλών και εξήντα γραμμαρίων.

Σε επικοινωνία των βουλγαρικών υπηρεσιών με τις τουρκικές των συνόρων,  πληροφορήθηκαν ότι στο τουρκικό έδαφος εντοπίστηκε ένα ίδιο δοχείο με υγρό απορρυπαντικού που είχε στον πάτο του πακέτα με ηρωίνη. Επρόκειτο για τέταρτο όχημα που ο οδηγός του  ‘ξεφορτώθηκε’ έγκαιρα το ναρκωτικό υλικό.

--
Πηγή: Tanjug