Βοσνία: Οι Ουαχαμπίτες αποστασιοποιούνται από την επίθεση στην αμερικανική Πρεσβεία


Νοέμβριος 1, 2011.

Σεράγεβο.

Ο άτυπος ηγέτης της κοινότητας των  Ουαχαμπιτών  στην Γκόρνιε Μάοτσε, Νούσρετ Ιμάμοβιτς,  αποστασιοποιήθηκε από τις επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβεία στο Σεράγεβο, της περασμένης Παρασκευής,  από το μέλος της κοινότητας αυτής, Μέλβιντ Γιασάρεβιτς από το Νόβι Παζάρ.

Ο Ιμάμοβιτς, σύμφωνα με σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο ‘YouTube’  από την βοσνιακή ειδησεογραφική πύλη Serajevo X.com , δήλωσε ότι  «δεν καλεί τους ανθρώπους στη χρήση βίας».


Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η «άσκοπη αιματοχυσία δεν προβλέπεται από την μουσουλμανική πίστη όπως εκφράζεται από την τζιχάντ που δεν είναι αγώνας του Αλλάχ, αλλά ο αγώνας για την ανάδειξη της θρησκείας του Αλλάχ».

«Η Τζιχάντ πρέπει να γίνει γνωστή στο κοινό ως  νόμιμος αγώνας  για την εδραίωση του Αλλάχ, στον οποίο γνωρίζουμε τον εχθρό σε κάθε έκτασή του», δήλωσε ο Ιμάμοβιτς προσθέτοντας ότι «ο Προφήτης ποτέ δεν οργάνωσε ή διεξήγαγε μυστική τζιχάντ».

Ο Ιμάμοβιτς είναι ένας από τους ουαχαμπίτες της Γκόρνιε Μάοτσε που συνελήφθη το περασμένο έτος για υποψίες συμμετοχής του σε οργανωμένο έγκλημα θέτοντας σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα με επιθέσεις κατά της συνταγματικής τάξης, ανάδειξης του φυλετικού και θρησκευτικού μίσους, της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας καθώς και για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Ωστόσο σε βάρος του δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία.
--
Πηγή: Tanjug