Η Συρία στο Χάος


Οι Ισλαμιστές  κρατούν σε ομηρία ξένους και η κυβέρνηση σκοτώνει δεκάδες


Δεκέμβριος 21, 2011.

Η κατάσταση στη Συρία θερμαίνεται περισσότερο και η χώρα  έχει πέσει στο χάος, παρά την υπογραφή , τις προηγούμενες ημέρες – κατόπιν επιμονής της Ρωσίας- συμφωνίας με το Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών.

Στην πόλη Χομς,  ένοπλοι μαχητές  έθεσαν σε ομηρία οκτώ ξένους μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι μηχανικοί έπεσαν στα χέρια των ισλαμιστών, όταν πήγαιναν να εργαστούν στην περιοχή της κεντρικής Τζεντέρας.  Απήχθηκαν κοντά στη βιομηχανική ζώνη και οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Οι αρχές ασφαλείας δήλωσαν ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. Ωστόσο δεν έγινε διευκρίνιση από ποιες χώρες ήταν  οι εργαζόμενοι που απήχθηκαν.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των ειδικών δυνάμεων και των αντιπάλων του καθεστώτος. Περίπου 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, δήλωσαν ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Η συριακή αντιπολίτευση, το Εθνικό Συμβούλιο, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο να διοργανώσουν συνεδριάσεις  έκτακτης ανάγκης μετά τη ‘σφαγή’ που διαπράττεται από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος στη 
Δαμασκό.

Πιστοί στο Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ που ανήκουν στις δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν νωρίτερα σήμερα 111 αμάχους στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίπ. Αυτό συνέβη μία ημέρα μετά  το θάνατο 37 αμάχων και τουλάχιστον 100 λιποτακτών  του στρατού  στο ίδιο σημείο της χώρας.

--