Πιθανή συνάντηση Δήμα – Πόποσκι στις Βρυξέλλες



Μάρτιος 22, 2012.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας θα βρεθεί απόψε στις Βρυξέλλες σε ένα κοινό δείπνο  των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών και των υπουργών των υποψήφιων χωρών. Αν ο Σκοπιανός υπουργός Νίκολα Πόποσκι παραβρεθεί  στο δείπνο, είναι πιθανή μια συνάντηση μεταξύ τους, γράφει η σκοπιανή ‘Πρωϊνή’.


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν έχει κανονιστεί συνάντηση μεταξύ των κυρίων Δήμα και Πόποσκι, αλλά,  σε περίπτωση πρόσκλησης θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα είναι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για να παρακολουθήσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ ο βουλευτής του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας,  Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση που απευθύνεται προς τον Δήμα και τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη που σχετίζεται με την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια.

Ο Νικολόπουλος απαιτεί να τοποθετηθεί η Ελλάδα ανοικτά για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στο κράτος των Σκοπίων, που όπως σημειώνει «βρίσκεται  υπό συνεχή πίεση στη γειτονική χώρα» και να γίνουν γνωστές  οι επιθέσεις της πολιτική ηγεσίας των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας, γράφει το δημοσίευμα.

--