Σκόπια: Πρόταση Τσερβενκόφσκι σε Αχμέτι για νέο κυβερνητικό συνασπισμό




Απρίλιος 22, 2012.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση-  BDI (ή DUI), έλαβε πρόσκληση  για συνασπισμό από τον αρχηγό του  Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι , με το οποίο κόμμα,  είχαν  συνεργαστεί κατά τα έτη 2002-2006 και του προτείνει να εγκαταλείψει τον τρέχοντα κυβερνητικό συνασπισμό με το VMRO  του Γκρούεφσκι και να σχηματίσουν ευρεία  κυβερνητική συμμαχία.
  

Μία συμμαχία για την ‘σωτηρία της χώρας’ την οποία θα απαρτίζουν  τα κόμματα LSDM(SDSM) , BDI (DUI),  PDSH(DPA) και το RDK, ενώ ως πρωθυπουργός θα προταθεί  και θα εκλεγεί η σημερινή επικεφαλής της ευρω-ολοκλήρωσης, Τέουτα Αρίφι, αλλιώς θα προταθεί ο αρχηγός του BDI, Αλί Αχμέτι, όπως γράφει η σλαβοσκοπιανή πύλη kurir.

Απαντώντας στην πρόσκληση αυτή  του Τσερβενκόφσκι, ο Αχμέτι δήλωσε ότι δεν εργάζεται υπόγεια και ότι ο ίδιος πιστεύει στις αρχές της πολιτικής διαδικασίας.

  Ο Αλβανός αρχηγός του BDI, δήλωσε ότι  έχει καθαρές θέσεις και αυτός είναι ο λόγος που τον ψήφισε ο αλβανικός λαός πριν από 10 μήνες σε ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές και δεν μπορεί να τις παραβιάσει.

Σύμφωνα με τον Αχμέτι, αν αποδεχθεί την πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η αξία της ψήφου των πολιτών χάνει την αξία της  καθώς αλλοιώνεται το νόημα της δημοκρατίας και έτσι παραβιάζονται  τα δικαιώματα των πολιτών.

--