Κόμμα Σκοπίων: «Να καλέσει η κυβέρνηση το FBI για την πενταπλή δολοφονία



Απρίλιος 24, 2012.

Ο Ρούφι Όσμανι του Λαϊκού δημοκρατικού κόμματος (НДП) κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν ζητάει τη βοήθεια του FBI για τη διαλεύκανση  της πενταπλής δολοφονίας στο Σμίλκοβτς.


Η αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές δεν έχουν την ικανότητα να διαλευκάνουν τις δολοφονίες  στη λίμνη του   Σμίλκοβτς, που ήταν ένα γεγονός το οποίο συγκλόνισε ότι μόνο τα Σκόπια αλλά και την ευρύτερη περιοχή, αναφέρει ο εκπρόσωπος του σκοπιανού κόμματος

Δημιουργείται αβεβαιότητα και ανησυχία μεταξύ των πολιτών και παρουσιάζεται το ερώτημα κατά πόσο η σημερινή κυβέρνηση έχει την ικανότητα να λύσει αυτό το έγκλημα ή απλά χρονοτριβεί μέχρι να χαθούν τα ίχνη της υπόθεσης αυτής, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση στη χώρα προκαλώντας αστάθεια στην περιοχή των Βαλκανίων.

Επειδή η εμπειρία δείχνει ότι οι δράστες του εγκλήματος , όπως σε σχεδόν όλα τα προηγούμενα εγκλήματα διέφυγαν ή επιχείρησαν να διαφύγουν στο εξωτερικό, οι πιθανότητα οι επικίνδυνοι δράστες να εγκατέλειψαν ήδη τη χώρα είναι περισσότερο από ρεαλιστική.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η έρευνα θα πρέπει να είναι σε υψηλότερο διεθνές επίπεδο, διότι η εμπειρία έρευνας  των στελεχών του FBI είναι μεγαλύτερη και προηγμένη, σε σύγκριση με την ικανότητα  της κυβέρνησης για τη διαλεύκανση των εγκλημάτων αυτών.

Бидејќи искуството кажува дека извршителите на речиси сите досегашни кривични дела, па дури и на некои поситни, избегале или се обиделе да избегаат надвор од земјава , шансите опасните криминалци да ја напуштиле земјава се повеќе од реални. Επειδή η εμπειρία δείχνει ότι οι δράστες της σχεδόν όλα τα προηγούμενα εγκλήματα, ακόμη και κάποιες μικρές, διέφυγε ή επιχείρησαν να διαφύγουν στο εξωτερικό, οι πιθανότητες επικίνδυνοι εγκληματίες να εγκαταλείψουν τη χώρα περισσότερο από ρεαλιστική. Во вакви случаи, истрагата треба да биде на повисоко меѓународно ниво затоа што искуствата на експертите од ФБИ се понапредни во однос на владините капацитети за откривање на злочини од оваа природа.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η έρευνα θα πρέπει να είναι υψηλότερο διεθνές επίπεδο, διότι η εμπειρία των στελεχών της από το FBI είναι πιο προηγμένη από την άποψη της ικανότητας της κυβέρνησης για την ανίχνευση εγκλημάτων του είδους αυτού.

Αν η κυβέρνηση , ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εσωτερικών, φροντίζουν πραγματικά για τη σταθερότητα και την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή θα πρέπει σύντομα να ζητήσουν  διεθνή βοήθεια για την υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, τονίζει ο Ρούφι Όσμανι.
--