Θερμό καλοκαίρι στα Σκόπια λόγω προγραμματισμένων διαμαρτυριών



Ιούλιος 5, 2012.

Σκόπια.

Συλλαλητήρια της αντιπολίτευσης, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών και οι συγκεντρώσεις των αλβανικών οργανώσεων, θα αντικαταστήσουν  τις διακοπές των  καλοκαιρινών  μηνών στο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, γράφει το δημοσίευμα.


Πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ, αλλά και τα συνδικάτα έχουν ανακοινώσει μαζικές διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι προειδοποιήσεις αυτές έχουν θερμάνει  την πολιτική σκηνή και έχουν αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση –SDSM, και το μπλοκ της σλαβικής αντιπολίτευσης έχουν διοργανώσει  από τον περασμένο μήνα λαϊκές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κατά  της πολιτικής  της κυβέρνησης.

Σε πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχουν ενδείξεις για διαμαρτυρίες, αλλά  έχουν προγραμματιστεί συχνές συναντήσεις για την προετοιμασία των κομμάτων στις τοπικές εκλογές (δημοτικές) που θα γίνουν το 2013.

Από τις διαμαρτυρίες αυτές δεν εξαιρούνται  οι αλβανικές οργανώσεις που λαμβάνουν αφορμή από τις διάφορες επετείους.

 Το Συμβούλιο Αλβανικών Οργανώσεων (SOC) προειδοποιεί  για την επανενεργοποίησή του και δεν αποκλείει τη συμμετοχή του  στις διαδηλώσεις με σύνθημα «Ελευθερία και Δικαιοσύνη».

Στο κύμα των διαδηλώσεων στα Σκόπια  προστίθενται οι κοινωνικές διαμαρτυρίες καθώς και οι απολυμένοι από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς πτώχευσης.
--