Dnevnik: Ο Παπούλιας είπε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τη μακεδονική ιδεολογία



Ιούλιος 5, 2012.

«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είπε ότι εάν τα Σκόπια εξακολουθήσουν να ακολουθούν την ιδεολογία του μακεδονισμού, οι πόρτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  θα είναι κλειστές» γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων Ντνέβνικ, επικαλούμενη δημοσιογραφική παρουσία από το Κανάλ 5.


«Η μονοπώληση του όρου ‘Μακεδονία’ και των παράγωγων  λέξεων στο όνομα του κράτους, της ιθαγένειας και της γλώσσας, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στην περιοχή..
Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων, να αποδεχθεί την υποχρέωση να διαπραγματευθεί ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή οριστική ονομασία. Σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το όνομα αυτό θα είναι για διεθνή ή μερική χρήση. Θα είναι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός για όλες τις χρήσεις. Όσο τα Σκόπια επιμένουν  στην ιδεολογία του μακεδονισμού, τόσο οι πόρτες του ΝΑΤΟ και η διαδικασία ένταξης τους στην ΕΕ, θα είναι παγωμένες».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας στο επίσημο δείπνο προς τη τιμή του Βούλγαρου προέδρου Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.
--