Οι Αλβανοί Σκοπίων γιορτάζουν την 100η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης



Αύγουστος 13, 2012.

Σκόπια.

Ο Δήμος Τσαΐρ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά και την Ένωση Φοιτητών Δαρδανίας, γιόρτασε την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σκοπίων με ειδική εκδήλωση  στο Σπίτι της Μητέρας Τερέζας προς τιμή του Kole Bojaxhiu, πατέρα της Μητέρας Τερέζας και ιδρυτή της Χορωδίας «Zani i Maleve».


«Διεξάγουμε αυτήν τη γιορτή για να τιμήσουμε την 100η επέτειο της απελευθέρωσης των Σκοπίων, τιμούμε επίσης τις οικογένειες, τους απόγονους των οικογενειών που έκαναν την απελευθέρωση των Σκοπίων, όπως την οικογένεια του Χασάν Πρίστινα, του Ίσα Μπολέτιν και πολλές άλλες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτήν την εθνική γιορτή των 100 χρόνων της απελευθέρωσης των Σκοπίων από τους Αλβανούς και στις οποίες εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας», είπε στην ομιλία του  ο δήμαρχος του Τσαΐρ/  Çair, Izet Mexhiti.

Η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης θα ολοκληρωθεί με μια εντυπωσιακή συναυλία στην οποία θα τραγουδήσουν διάσημοι καλλιτέχνες από την Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr